Haberler

Uluslararası Arda Kanpolat Tiyatro Festivali ve Kongresi

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü tarafından düzenlenen Uluslararası Arda Kanpolat Tiyatro Festivali ve Kongresi, ödül töreniyle sona erdi.

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü tarafından düzenlenen Uluslararası Arda Kanpolat Tiyatro Festivali ve Kongresi, ödül töreniyle sona erdi.

Isparta Valisi Memduh Oğuz, SDÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde düzenlenen törende, festivalde emeği geçenlere ve Kanpolat ailesine teşekkür etti.

Sahneleri pırlanta imalathanesine benzeten Oğuz, "Binlerce yıllık bir medeniyet merkezi olan Isparta'da daha çok pırlantalar üretilmeli. Biz de bu konuda üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız" dedi.

25 yaşında hayatını kaybeden tiyatro sanatçısı Arda Kanpolat'ın babası Prof. Dr. Yücel Kanpolat ise, oğlunun iyi bir sanatçı olduğunu ifade ederek, "Arda, biraz zamansız aramızdan ayrıldı. SDÜ'nün böyle bir festival yapmasından çok mutluyuz. Isparta şehri bununla övünebilir. Burada emek harcayan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

-Ödüller-

Türkiye, İtalya, Çek Cumhuriyeti, Bulgaristan ve İran'dan 10 üniversitenin katıldığı festivalde, "En İyi Türk Kadın Oyuncu" ödülünü SDÜ Sahne Sanatları Bölümü öğrencisi Merve Kayaalp aldı. "En İyi Yabancı Kadın Oyuncu" ödülüne ise Bulgar Oyuncu Vasilena Getskova layık görüldü. Ödülleri Arda Kanpolat'ın babası Prof. Dr. Yücel Kanpolat verdi.

"En İyi Türk Erkek Oyuncu" ödülüne oyuncu Erman Erbek, "En İyi Yabancı Erkek Oyuncu" ödülüne ise Petr Florıan layık görüldü. Oyuncular, ödüllerini Arda Kanpolat'ın annesi Prof. Dr. Ayfer Kanpolat'ın elinden aldı.

"En İyi Yardımcı Türk Kadın Oyuncu" ödülüne Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü'nden Baha Sürer, "En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu" ödülüne Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Sahne ve Görüntü Sanatları Bölümü'nden Cengiz Sürücü, "En İyi Yönetmen" ödülüne Süleyman Demirel Üniversitesi'nden Bülent Özbirgül ve Mustafa Kayabaşı, "En İyi Dekor Tasarım" ödülüne Dokuz Eylül Üniversitesi'nden Emir Budunoğlu layık görüldü.

"En İyi Ekip" ödülü Anadolu Üniversitesi'ne, "Jüri Özel Ödülü" ise İtalya ve İran'a verildi.

- ISPARTA

Kaynak: AA / Yerel

Muhsin Ertuğrul Memduh Oğuz Isparta Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title