Haberler

Uluslararası Ambulans Ekipleri Ankara'da Yarışacak

Farklı Ülkelerden Ambulans Ekiplerinin Katılacağı ve Çeşitli Becerilerin Sergileneceği Uluslararası Ambulans Tatbikatı ve Yarışı, 24-26 Ekim'de Ankara'da Yapılacak.

-Farklı ülkelerden ambulans ekiplerinin katılacağı ve çeşitli becerilerin sergileneceği uluslararası ambulans tatbikatı ve yarışı, 24-26 Ekim'de Ankara'da yapılacak.

ANKARA (ANKA) - Ambulans hizmetlerinin halka tanıtımı ve kalitesinin arttırılması amacıyla bu yıl üçüncüsü düzenlenen uluslararası katılımlı ambulans tatbikatı ve yarışı 24-26 Ekim'de Ankara'da yapılacak.

Ambulans ekiplerinin çeşitli becerilerini sergileyecekleri tatbikatta, terör ve kazalarda olay yerinde birden çok yaralı olması durumunda ekiplerin, neyi, nasıl uygulayacakları gösterilecek.

İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Çek Cumhuriyeti, Polonya, Almanya ve Afganistan'ın da ekip göndereceği etkinlikte sağlıkçılar hem yarışacak hem tatbikat yapacak. 6 etaptan oluşan "Ambulans Rallisi"nde ilk etapta, risksiz şürüşün özendirileceği "Güvenli Ambulans Sürüş Teknikleri" sergilenecek. Etkinlik, terör ve çoklu kazalarda ekiplerin neyi, nasıl uygulayacakları konusundaki becerilerinin sergileneceği "Çoklu Vakalara Müdahale ve Triaj" isimli 2.etapla devam edecek. Ardından 3. etap olan "İleri Yaşam Desteği" ile dolaşım ve solunumu durmuş yaralıların yaşama geri döndürülmesine yönelik beceriler sergilenecek.

Adrese zamanında ulaşma ve vakanın hastane acil servisine teslim edilmesinin gösterileceği "Adres Bulma ve Vaka Nakli" başlıklı etap ise 25 Ekim'de gerçekleştirilecek.

2.etap, Esenboğa Hava Limanı'ndan, 5. etap, 19 Mayıs Stadyumu'ndan başlarken, diğer bütün etaplar Büyük Anadolu Oteli'nin önünden start alacak. Bütün ambulanslar yarış için 9.30'da hareket edecek.

Yarış, aynı gün, hastaların zarar verilmeden sedyeye taşınması ve ambulansa yüklenmesine yönelik becerilerin sergileneceği 6. etapla sona erecek.

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title