Haberler

Uluslararası 9. Boğaziçi Beykoz Bal Festivali"

"Uluslararası 9. Boğaziçi Beykoz Bal Festivali", renkli görüntülere sahne oldu.

"Uluslararası 9. Boğaziçi Beykoz Bal Festivali", renkli görüntülere sahne oldu.

Beykoz Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Beykoz Belediyesi'nin desteğiyle 15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda gerçekleştirilen festivale yurt içinden ve yurt dışından arıcılar katıldı.

Festival kapsamında organize edilen "Bal Yeme", "Bal Güzeli" ve "Ağzımız Ballansın" yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.

Beykoz İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından düzenlenen arıcılık eğitimine katılarak sertifika almaya hak kazananlara da arı kovanı hediye edildi.

"Bal çok önemli bir nimet"

Festivalde konuşan Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, balın çok önemli bir nimet olduğunu söyledi.

Belediye olarak arıcılığa ve bal konusuna hassasiyetle yaklaştıklarını dile getiren Çelikbilek, "Bir kilogram balın bile ziyan olmasına göz yumamayız. Asla zayi ettirmemeliyiz. Bu bir milli servettir, sahip çıkacağız. Bunu işi edinen insanlarımızın artması için çalışacağız. Beykoz Belediyesi bütün gücü ve gayretiyle arıcıların yanında olacak." diye konuştu.

Festivale, Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, Beykoz Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Ekinci, Apimondia Uluslararası Arıcılık Kongresi için İstanbul'a gelen Çin Ekolojik Arıcılık Komitesi Başkanı Wang Baolong da katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Beykoz Politika Güncel Haberler

title