Haberler

Ulusal Marker Zirvesi Toplanıyor

Akaryakıta işaretleyici koyarak kayıt dışılığı önleme projesi olan Ulusal Marker uygulamasının başlamasının ardından, sorunlar yaşandığı gerekçesiyle karşı karşıya gelen Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) ve petrol şirketleri yarın Ankara'da bir araya geliyor.

ANKA'nın edindiği bilgiye göre, EPDK Başkanı Yusuf Günay'ın evsahipliği yapacağı toplantıya, TÜPRAŞ Genel Müdürü Yavuz Erkut başta olmak üzere; Petrol Ofisi, Opet, Shell, BP gibi önde gelen akaryakıt dağıtım şirketlerinin genel müdürleri katılacak.

Toplantıda, dolaşıma sokulan Ulusal Marker ile ilgili ilk sonuçlar değerlendirilecek. Uygulamaya karşı çıkan dağıtım şirketleri, sıkıntılarını anlatacaklar.

Bazı dağıtım şirketleri, TÜBİTAK'ın ürettiği Ulusal Marker'ın sorunlu olduğunu iddia ediyor. TÜPRAŞ'ta yaşanan, koruyucu katkı maddesinin fazla kullanılmasından kaynaklı, akaryakıt bozulması olayının ardından, taraflar arasında ciddi tartışmalar yaşanması bekleniyor. EPDK Başkanı Yusuf Günay ise uygulamadan geri atılmasının mümkün olmadığının bir kez daha altını çizecek.

(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title