Haberler

Ulusal KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu düzenlenecek

Güncelleme:

Selçuk Üniversitesi, Niğde Üniversitesi, Aksaray Üniversitesi, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, Konya Ticaret Odası Karatay Üniversitesi, Mevlana Üniversitesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi'nden oluşan KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği faaliyetlerine devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde TSE ile işbirliği protokolü imzalayan KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği (UNİKOP) tarafından 14-16 Kasım 2013 tarihleri arasında Konya'da "ULUSAL KOP BÖLGESEL KALKINMA SEMPOZYUMU'' düzenlenecek. KOP Bölgesindeki 7 üniversitenin en üst düzeyde temsil edileceği sempoz yumun Onursal Başkanlığını Dışişleri Bakanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ve Kalkınma Bakanı Dr. Cevdet Yılmaz yapacak.

Bölgesel Kalkınma alanında çalışmalarda bulunan bilim adamlarını, uygulamacıları ve üniversiteler dışındaki araştırmacıları buluşturarak karşılıklı fikir alışverişinde bulunabilmelerine zemin hazırlamayı amaçlayan Sempozyum, bir ilk olacak.

KOP Bölgesi'nin doğal ve kültürel varlıkları ile ekonomik, sosyal, sportif ve manevi değerlerinin ulusal düzeyde bilinirliğini artıracak olan "Ulusal KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu" aynı zamanda bölgenin varlık ve sorunlarının tartışma zeminini genişlemeye hedeflemektedir.

Enerji-Doğal Kaynaklar, Gıda-Tarım-Orman-Kırsal Kalkınma, Haberleşme-Bilişim, Kültür-Sanat-Spor-Turizm, Sağlık Bilimleri, Sanayi-Ulaştırma-Lojistik ve Sosyal-Eğitim-Beşeri Bilimler olmak üzere 7 ana başlık altında düzenlenecek sempozyumun Onursal Başkanlığını Dışişleri Bakanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ve Kalkınma Bakanı Dr.Cevdet Yılmaz yapıyor.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Mevlana Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahattin Adam, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Torlak, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen'in ortaklaşa düzenlediği sempozyumun Onur Kurulu'nda Selçuk Üniversitesi Rektörü ve UNİKOP Dönem Başkanı Prof. Dr. Hakkı Gökbel ve KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu bulunuyor. Sempozyumda Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü ve UNİKOP Genel Sekreteri Prof. Dr. Hasan Kürşat Güleş, Selçuk Üniversitesi BESYO Müdürü Prof. Dr. Nizamettin Çiftçi ve Selçuk Üniversitesi Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bayram Sade Düzenleme Kurulu Başkanlığı görevini yürütecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Aksaray Üniversitesi Selçuk Üniversitesi Niğde Üniversitesi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title