Haberler

Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileniyor

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Yıkılması Gereken Yerlerin Yıkılacağını Belirterek, 'Biz, Yıkmamız Gerektiğinde Yıkarız, Ama Yapmak İçin Yıkarız. Hayatlarında Yıkıcılıktan Başka Bir Şey Bilmeyenler Bizim Yıkma Eylemimizi Kendilerine Benzetmesinler' Dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, yıkılması gereken yerlerin yıkılacağını belirterek, ''Biz, yıkmamız gerektiğinde yıkarız, ama yapmak için yıkarız. Hayatlarında yıkıcılıktan başka bir şey bilmeyenler bizim yıkma eylemimizi kendilerine benzetmesinler'' dedi.

Ankara Yenileme Alanı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu faaliyete geçti. Törene, Kültür ve Turizm Bakanı Koç, Ankara Valisi Kemal Önal, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki katıldı. Bakan Koç, kurulun ilk defa oluşturulduğunu ve tarihi kent merkezi için çalışmalar yapacağını ifade ederek, bu konuda kurul üyelerine tarihi bir görev düştüğünü diye getirdi. Koç, yıkılması gereken yerlerin yıkılacağını, onarılması gereken yerlerin de onarılacağını belirterek, ''Biz elbette yıkmamız gerektiğinde yıkarız, ama yapmak için yıkarız. Hayatlarında yıkıcılıktan başka bir şey bilmeyenler, bizim yıkma eylemimizi kendilerine benzetmesinler'' diye konuştu. Kanunların çıkarılmasının yeterli olmadığını, bunların uygulanması gerektiğini de kaydeden Koç, koruma ve kullanma dengesini gözeterek çalışmalarda bulunduklarını söyledi.

Tarihi kent merkezine ilişkin hukuki ve maddi altyapının tamamlandığını açıklayan Koç, ''Kanunlara, estetiğe, arkeoloji, güzel sanatlar ve şehircilik ilminin prensiplerine uygun, yepyeni bir Ulus göreceksiniz. Sadece 'istemezükçülerden' kurtulmanın bir tek yolu vardır, o da 'isterükçü' olmaktır. 'İsterük' derken de kanunlara uyarak, estetiğe uyarak ve yol göstererek. Yol göstermeyenlerin ebedi bir makamı vardır, o da müzmin ve ebedi muhalefet olmaktır. Oysa biz iktidarız, bundan da hiç şüphemiz yoktur" şeklinde konuştu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de, Ankara tarihi kent merkezinde yapılacak çalışmalara ilgili olarak, kurulun ilk kez oluşturulduğunu ve kurula büyük görevler düştüğünü söyledi. Bu yıl içinde Roma Hamamı, Roma Tiyatrosu, Augustus Tapınağı ile Hacıbayram, Ankara Kalesi ve civarında onarım çalışmaları gerçekleştireceklerini bildirdi. Ulus'un merkeziyle ilgili çalışmalara da başlayacaklarını belirten Gökçek, Anadolu Medeniyetleri Müzesi'nde de 2-3 yıl sürebilecek bir çalışma gerçekleştireceklerini söyledi. Gökçek, ''5-6 yıl sonra Ulus merkezi dahil olmak üzere yepyeni bir tarihi kent merkezine kavuşacağız. Yıkarak değil, restore ederek, tarihi kıymeti olmayanları yıkarak tarihi kent merkezini Ankara'ya kazandıracağız'' dedi.

(DUY-MAY-NÇ-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title