Haberler

Ulukale Şehitleri Elazığ'da Anıldı

Tunceli'nin Çemişgezek ilçesine bağlı Ulukale köyünde 1994 yılında terör örgütü PKK tarafından şehit edilenler, Elazığ'da düzenlenen programla anıldı.

Tunceli'nin Çemişgezek ilçesine bağlı Ulukale köyünde 1994 yılında terör örgütü PKK tarafından şehit edilenler, Elazığ'da düzenlenen programla anıldı.

Tunceli'nin Ulukale köyünde 9 Eylül 1994 yılında terör örgütü PKK tarafından yapılan katliamda şehit olan 13 kişi için Ulukale Köyü Derneği tarafından Elazığ Belediye Kültür Merkezinde anma programı düzenlendi.

Programda, Kur'an-ı Kerim okunup dua edildi.

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, törende yaptığı konuşmada, bu ülkeyi bölmeye kimsenin gücünün yetmeyeceğini belirterek, şunları söyledi:

"Terör örgütü PKK denilen alçak örgüt, bu ülkedeki yaşam standartlarını bozmaya çalışırken aynı zamanda bir çok masum insana da kıymadan da asla geri durmuyor. Masum kadınları, çocukları ve yaşlıları köyün meydanında toplayarak insanlarımızı şehit eden alçaklar bu ülkede beklediklerini bugüne kadar bulamadılar bundan sonrada asla bulamayacaklar. Bunlar bu ülkede kardeşi kardeşe düşman etmek istiyorlar. Bu ülkeyi birilerine yem etme haline getirmeye çalışıyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar Ulukale gibi başı dik insanlar oldukça bayrağımızı yere indiremeyecekler."

Çemişgezek Kaymakamı Harun Kazez de Çemişgezek'in terörle değil, eğitim ve başarı ile anıldığını dile getirdi.

Programa, Çemişgezek Belediye Başkanı Ahmet Şadan Ersoy, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, AK Parti Tunceli İl Başkanı Fatih Tek, Elazığ Milli Eğitim Müdürü Fevzi Göktürk, Elazığ Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan Karahan ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve şehit yakınları katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Çemişgezek Tunceli Elazığ PKK Politika Güncel Haberler

title