Haberler

Uluderede'ki Terör Saldırısı

Şırnak'ın Uludere ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Piyade Er Tayfur Çankaya'nın (20) babaevinde yas var.Şehidin Cumhuriyet Mahallesi Şükrü Çelikalay Caddesi'ndeki babaevine gelen yetkililer, kapıyı açan olmayınca baba Ömer Çankaya'ya ulaştı.

Şırnak'ın Uludere ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Piyade Er Tayfur Çankaya'nın (20) babaevinde yas var.

Şehidin Cumhuriyet Mahallesi Şükrü Çelikalay Caddesi'ndeki babaevine gelen yetkililer, kapıyı açan olmayınca baba Ömer Çankaya'ya ulaştı. Telefonda acı haberi veremeyen yetkililer, "Evinizde su borusu patlamış" diyerek Ömer Çankaya'yı çağırdı.

Bir süre sonra eve gelen baba Ömer Çankaya'ya acı haberi İkmal ve Garnizon Komutanlığında görevli Albay Fatih Sağdıç ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı görevlileri verdi.

Duyduklarına inanamayan Çankaya, "Nasıl olur benim oğlum mu? Daha yeni konuşmuştum, bana, 'İyiyim merak etme' demişti. Ben şimdi nasıl yaşarım? Onun yerine ben öleydim, kuzum daha küçüktü" diyerek gözyaşları döktü.

Acı haberi alan anne Şerife Çankaya da "Ne oldu Tayfur'uma? Bir şey mi oldu? Daha dün konuşmuştuk yavrumla. Söyleyin Allah aşkına ne olmuş'Tayfur'um mu gitti? Güzel oğlum gitti" diye ağladı.

Şehit Tayfur Çankaya'nın, ağabeyi Ramazan Çankaya'nın düğünü için bir hafta sonra memleketine gelmeyi planladığı öğrenildi.

Kaynak: AA / Güncel

Uludere Çankaya Şırnak PKK Güncel Haberler

title