Haberler

Uludere'ye Sanatı Sevdiren Kaymakam

Arif Yakıcı - Şırnak'ın Uludere ilçesinde kaymakam Naif Yavuz'un girişimiyle müzik eğitimi alıp, "Uludere Müzik Vadisi Grubu" adı altında klip çeken çocuklar, gelecekte iyi bir sanatçı olmak istiyor.

Arif Yakıcı - Şırnak'ın Uludere ilçesinde kaymakam Naif Yavuz'un girişimiyle müzik eğitimi alıp, "Uludere Müzik Vadisi Grubu" adı altında klip çeken çocuklar, gelecekte iyi bir sanatçı olmak istiyor.

Yardımsever vatandaşlardan topladığı paralarla Uludere'ye 100 kişilik sinema salonu da yaptıran kaymakam Yavuz, ilçe sakinlerine sanatı sevdirmek için çalışıyor.

Şırnak'ın Uludere ilçesinde kaymakam Naif Yavuz'un girişimi sonucu İlçe Emniyet Amirliğinin gerçekleştirdiği proje kapsamında müzik eğitimi alan 35 çocuğun Kazım Koyuncu anısına seslendirdikleri şarkıya çektikleri klip, büyük beğeni topladı. İlçenin ve şarkıyı seslendiren öğrencilerin Uludere'deki değişik mekanlarda çekilen görüntülerinin yer aldığı klip, birçok internet sitesinde izlenme rekoru kırdı.

Uludere Kaymakamı Naif Yavuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6 ay önce ilçede müzik kursu açtıklarını, bu kursa ilköğretim ve lisede okuyan 33 öğrencinin katıldığını söyledi.

Kendisinin Muşlu olduğunu, gönüllü olarak Şırnak'ın Uludere ilçesinde göreve başladığını ifade eden Yavuz, "Bu bölge, yıllardır mahrumiyet yeri olarak biliniyor. Ben gönüllü olarak bu ilçeye geldim. Tüm devlet memurlarının korkmadan ve çekinmeden buralara gelmesini isterim. Kesinlikle mahrumiyet bölgesi değil. Aksine, pırıl pırıl çocukların, genç cevherlerin bulunduğu yerler" dedi.

-TAŞ ATAN DEĞİL, SANATÇI ÇOCUKLAR YETİŞSİN-

Yavuz, müzik kursunu açarken Uludere'de taş atan çocukların değil, farklı seslerin, yaratıcı çocukların ve gençlerin bulunduğunu tüm Türkiye'ye göstermek istediklerini belirterek, şunları söyledi:

"Güneydoğu, Şırnak, Uludere denince akla hep taş atan çocuklar geliyordu. Biz bu bölgede sadece taş atan çocukların değil, elinizi uzattığınızda eğitim ve sanat konusunda yetenekli çocukların da olduğunu göstermek istedik. Açtığımız müzik kursuna katılan 33 ilköğretim ve lise öğrencisi çocuğumuz saz, gitar, vurmalı çalgılar, koro eğitimi aldı. Kursu başarıyla bitirip klip hazırladılar. Klip internette çok büyük ilgi gördü. Gerçekten hiç beklemediğimiz bir ilgiyle karşılaştık. Koromuz Türkiye'nin yedi bölgesinden şarkıları seslendirdi. Karadeniz'den Ege'ye kadar her yöreden parçalar seslendirdi çocuklarımız. Bunların içinde Kürtçe şarkı da Karadeniz ve Ege türküsü de var. Türk halk müziğinden tutun da ilahiye kadar her türlü parçayı seslendirdi bu çocuklar. Ancak tek bir klip çektik. O klipte de Kazım Koyuncu'nun türküsünü seslendirdiler. Altı ay boyunca ilçe sokaklarında çocukları sırtında gitar ve sazla görünce, Uludere'de değil de sanki batıda bir kentte olduğumuzu hissettik ve bunu biz tüm Türkiye'ye göstermek istedik. Uludere'de farklı bir sesin, farklı bir vadinin olduğunu Türkiye görsün istedik. "

Kaymakam Naif Yavuz, yardımsever vatandaşlardan topladıklarını paralarla ilçeye 100 kişilik sinema salonu yaptırdıklarını vurguladı. Sinema salonunun yaklaşık 10 bin TL'ye mal olduğuna değinen Yavuz, film gösterimlerine öğrenci ve gençlerin yanı sıra ailelerin de büyük ilgi gösterdiğini kaydetti.

-GELECEĞİN SANATÇILARI YETİŞİYOR-

Uludere Kaymakamlığı ve İlçe Emniyet Amirliğinin işbirliğiyle açılan kursta müzik aleti çalmayı öğrenen, koroda şarkı söyleyen öğrenciler ise gelecekte iyi birer sanatçı olmak istediklerini belirtti.

Müzik kursunu tamamlayan öğrencilerden Buket Ürek (13), Dilan balcı (14), Emine Tunçağ (12), Salih Aydın (14), Ahmet Özseven (14), Beyan İlbi (16) ve Emine İlbi (14), kendilerine bu şansı tanıyan Kaymakam Yavuz'a minnettar olduklarını söyledi.

Sanatı, bir müzik enstrümanı çalmayı ve şarkı söylemeyi çok sevdiklerini dile getiren öğrenciler, Uludere'li çocukların sanatsal faaliyetlerde ne kadar başarılı olduğunu Türkiye'ye göstermek için ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti.

- ŞIRNAK

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title