Haberler

Uludere'de 9 yıl önce hayatını kaybedenler için anma programı

Güncelleme:

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, 34 kişinin hayatını kaybettiği Uludere olayına ilişkin, "Bu işin sorumluları bir gün elbet yargı önüne çıkacak ve yargılanacaklar, bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, 34 kişinin hayatını kaybettiği Uludere olayına ilişkin, "Bu işin sorumluları bir gün elbet yargı önüne çıkacak ve yargılanacaklar, bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Siyaseten de hukuken de yapılması gereken ne varsa bizler bunu yapacağız." dedi.

Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Gülyazı köyünde, 28 Aralık 2011'de yaşanan olayda hayatını kaybeden 34 kişi için anma programı düzenlendi. Programa HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, HDP'nin yeni ve eski milletvekilleri ile olayda yakınlarını kaybeden bazı aileler katıldı.

Köy mezarlığında başlayan programda hayatını kaybedenler için dua okundu.

HDP Eş Genel Başkanı Buldan, burada yaptığı açıklamada, olaydan duydukları üzüntüyü dile getirdi.

Şırnak Barosu'nun eksik evrak vermesi sebebiyle Anayasa Mahkemesinin olayla ilgili dosyayı eksik evrak nedeniyle kabul etmediğini, ailelerin de davayı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine (AİHM) taşıdığını ancak AİHM'in de Türkiye'deki iç hukuk yolları tükenmediği gerekçesiyle davayı kabul etmediğini hatırlatan Buldan, şöyle konuştu:

"O dönemin Şırnak Barosu'nun bu konuda büyük eksiklikler yaptığı, yetersiz kaldığı ortadadır. ve bir an önce o dönemki Şırnak Barosunda yetkili olanların, bu konuda eksiklik yapanların açığa çıkarılması tarihi bir sorumluluktur. HDP olarak bizim de elbette ki hukuken eksik kaldığımız yönler olmuştur. Denetim ve takip sürecini iyi yapamamış, süreci iyi takip edememiş, hukuken ve bu takipsizlik sonucunda da bu tür karar ile karşı karşıya kalmamız bizim büyük bir eksikliğimizdir. Ancak her şey bitmiş, her şey tükenmiş anlamına gelmemelidir."

Uludere'deki acının herkesin ortak acısı olduğunu ifade eden Buldan, "Bu işin sorumluları bir gün elbet yargı önüne çıkacak ve yargılanacaklar, bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Siyaseten de hukuken de yapılması gereken ne varsa bizler bunu yapacağız. Burada ailelerimizin huzurunda bir kez daha söz veriyoruz. Acınızı bir kez daha yürekten paylaşıyoruz. ve bir kez daha yaşamını yitiren 34 canımıza Allah'tan rahmet diliyor, hepinizin bir kez daha başı sağ olsun." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Pervin Buldan Uludere Buldan Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title