Haberler

Uludağ Üniversitesi, Alman Bilim Adamına Fahri Profesörlük Unvanı Verdi

Uludağ Üniversitesi Senatosu, Alman Akademisyen Prof. Dr. Wilhelm Schoner'e Fahri Profesörlük Unvanı Verdi. Prof. Dr. Schoner, Fahri Profesörlük Belgesini Uludağ Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran'dan Aldı. Prof. Dr. Schoner'e Akademik Giysisini de Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Batmaz Giydirdi.

Uludağ Üniversitesi Senatosu, Alman akademisyen Prof. Dr. Wilhelm Schoner'e fahri profesörlük unvanı verdi. Prof. Dr. Schoner, fahri profesörlük belgesini Uludağ Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran'dan aldı. Prof. Dr. Schoner'e akademik giysisini de Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Batmaz giydirdi.

Prof. Dr. Schoner, kendisine fahri profesörlük unvanını layık gören Uludağ Üniversitesi Senatosu'na teşekkür ederek, "4 yıl önce bilgilerimi aktarmak üzere davet aldığım okuldan böyle bir onurun bana layık görülmesi beni mutlu etti. Beni davet eden genç nesil öğretim üyeleri ve öğrencileri, büyük Türk ulusu ile komşunuz olan Avrupa ve dünya arasında köprüler kurulmasını sağlayacaklardır. Benim de burada bulunma sebeplerimden biri bu dostluk bağının oluşmasıdır. Umarım ki burada yaptıklarım Veteriner Fakültesi'nin ve öğrencilerinin, aynı zamanda da Türk-Alman ortaklığının yararına olacaktır. Sizlere gelişmekte olan dostluğumuz, hoşgörünüz, desteğiniz ve vermiş olduğunuz bu büyük onur için teşekkür ediyorum" dedi.

Frankfurt ve Göttingen tıp fakültelerinde biyokimya anabilim dallarında 40 yıl bilim adamlığı ve öğretim üyeliği, 32 yıl da Giessen Veteriner Fakültesi Biyokimya Anabilim Dalı başkanlığı, 6 yıl dekanlık yaptıktan sonra 2003 yılında emekli olan Schoner, halen Almanya'daki pek çok üniversitede bilimsel danışmanlık ve araştırma grubu başkanlığı görevlerini yürütüyor.

Schoner ayrıca, Çek Cumhuriyeti, İngiltere, Almanya, İtalya, İsviçre ve Amerika Birleşik Devletleri'ndeki araştırma kurumlarına sunulan araştırma projelerinin değerlendirme jürilerinde yer alıyor.

(İRF-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title