Haberler

Uludağ Makam'dan 'Bahar Şarkıları' Konseri

Güncelleme:

"Kültürel İşbirliği Protokolü' çerçevesinde konserler veren 'Uludağ Makam' topluluğu, 'Bahar Şarkıları' ismini verdikleri son konserinde dinleyicilerine müzik ziyafeti sundu.

Ördekli Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen ve Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Albayrak, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Kenan Kır ile çok sayıda davetli katıldı. Yaklaşık 2 saat süren konserde Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği'nin seçkin eserlerine yer veren ' Uludağ Makam' topluluğu, konserlerine ünlü bestekar Sadi Işılay'ın bestelemiş olduğu Saz Semaisi ile başladı. Avni Anıl'dan, Sadettin Kaynak'a, Nida Tüfekçi'den yöresel Anadolu ezgilerine uzanan geniş bir repertuar sunan Uludağ Makam topluluğu, 'Bahar Şarkıları' ismini verdikleri konser ile büyük beğeni topladı. UÜ Devlet Konservatuvarı Türk Müziği Ana Sanat Dalı'ndan Yrd. Doç. Dr. Ahmet Tohumcu, Ali Kaan Kaplan, Doç. Ersen Varlı, Yrd. Doç. Güniz Alkaç, Mahmut Cemal Sari, Öğr. Gör. Ozan Sari ve Doç. Dr. Özlem Doğuş Varlı'dan oluşan Uludağ Makam topluluğunun konseri Baharın Getirdikleri ismini verdikleri doğaçlamalarla son bulurken, sanatçılar müzikseverler tarafından ayakta alkışlandı.

Sahnede her hangi bir elektronik cihaz kullanmayan, ses ve enstrümanların orijinal tınılarıyla yankı bulduğu konser sonunda, Osmangazi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Kenan Kır, Uludağ Makam topluluğu üyelerine çiçek takdim etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ördekli Kültür Merkezi Uludağ Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan! Resmi Gazete bugün (24 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 24 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 24 Nisan dün gece deprem mi oldu? ZTK Ankaragücü- Beşiktaş maçı kaç kaç bitti? Maçı kim kazandı? Rövanş maçı ne zaman oynanacak? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? Açıklama yaptılar mı? Kameralara yakalanan çiftten açıklama geldi mi? DEM Parti kapatılacak mı? Bakan Tunç konu ile ilgili ne söyledi? İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri kim oldu? Fikri Doğan kimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title