Haberler

Uludağ, Herkesi Doğayı Korumaya Çağırdı

Konya'nın Kulu ilçesinde faaliyet gösteren Kulu Doğal Hayatı Koruma Derneği tarafından düzenlenen basın toplantısında herkes yeşil hayatın korunması konusunda duyarlı olmaya çağrıldı.

Konya'nın Kulu ilçesinde faaliyet gösteren Kulu Doğal Hayatı Koruma Derneği tarafından düzenlenen basın toplantısında herkes yeşil hayatın korunması konusunda duyarlı olmaya çağrıldı.

Kulu Doğal Hayatı Koruma Derneği Başkanı Murat Uludağ ve yönetim kurulu üyeleri, yaptıkları basın toplantısında Kulu Karapınar Mahallesi Sivri Tepesi mevkiinde bulunan ormanlık alandaki fidanların çobanlar tarafından koyun sürülerine yedirilerek fidan katliamı yapıldığı belirtildi. Yaptıkları incelemelerde yeşilliklerin tamamının zarar gördüğünü söyleyen Başkan Uludağ, "Bölgemiz kurak ve yeşilden mahrum bir bölgedir. Bölgemizde yeşili artırmak adına 2013 yılı yaz döneminde gerek maddi, gerekse manevi destek veren, vatandaşımızdan Allah razı olsun. Yaptıkları takdirle karşılıyoruz. Hepsine derneğimiz ve tüm Kululular adına sonsuz teşekkür ediyorum. Ancak yapılan tüm bu çalışmaları sabote edercesine fidan katliamını yapan sürü sahiplerini şiddetle kınıyorum. Biz bu fidanları yayma olayını önceden yerinde gördük ve resmi olarak Kaymakamlık makamına gerekli müracaatımızı yaptık. Faillerinin en kısa sürede bulunmasını ve cezalandırılmasını talep ettik. Sonucunu beklemekteyiz" dedi.

Yeşil hayatın korunması hakkında hassas olunması gerektiğini aktaran Uludağ, herkesi duyarlı olma konusunda uyardı. Uludağ, "Tüm Kululu kardeşlerimize, tüm doğayı ve tüm yeşili sevenlere sesleniyorum. Lütfen daha duyarlı olalım. Emek verilerek dikilmiş olan fidanlara ve yeşile sahip çıkalım. Yeşili, hayvanları, doğayı sevelim. Doğaya zarar veren herkesi resmi makamlara şikayet edelim. Gerektiğinde bizlere anında bildirin. İnanın yapılması gereken yasal işlemlerin yapılması için sonuna kadar çaba sarf edeceğiz" ifadelerini kullandı. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Karapınar Uludağ Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title