Haberler

Uludağ Ekonomi Zirvesi

Torunlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, "Gayrimenkul sektörüne sadece konut ve sat-yap modeli olarak baktığımızda önümüzdeki süreçte bir tıkanma, talep yetersizliği söz konusu olabilir.

Torunlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, "Gayrimenkul sektörüne sadece konut ve sat-yap modeli olarak baktığımızda önümüzdeki süreçte bir tıkanma, talep yetersizliği söz konusu olabilir." dedi.

Torun, Uludağ Ekonomi Zirvesi'nin Türk Telekom Kurumsal İş Birimi Üst Yöneticisi (CEO) Mehmet Ali Akarca moderatörlüğündeki "Türkiye 2023: Büyüme Nereden Gelecek?" oturumunda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 2023 hedeflerinin olduğunu, bu hedeflere ulaşmak için de birçok alanda büyüme yaşanacağını söyledi.

Hedefleri gerçekleştirmek için emek, sermaye ve teşebbüse ihtiyaç olduğunu anlatan Torun, "Bu üç faktörü dikkate aldığımızda şu anda Türkiye'de yetişmiş insan kaynağı var ama sermaye ve teşebbüse geldiğinde durmak gerekiyor." ifadesini kullandı.

Torun, başarının sürdürülebilir, müteşebbislerin de daha yaratıcı, vizyoner ve büyüme odaklı olması gerektiğine dikkati çekerek, bunların temelinde de finansman ve mali konuların olduğunu vurguladı.

Torun, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bunlarda da haksız bir rekabetle karşı karşıyayız. Avrupa'da reytingi en yüksek şirket bile yüzde 1-2 faizle kredi bulabiliyor. Türkiye'de reytingi en yüksek şirketler, yüzde 5-6 faizle kredi bulabiliyor. Dolayısıyla bu, bizim için çok haksız bir rekabet. Bu da siyasi ve ekonomik istikrardan kaynaklanıyor. Dolayısıyla bu kadar cesur, gayretli, vizyoner girişimcilerin aslında hak etmediği dezavantajlı bir durum var. Bürokraside hükümetler de bu müteşebbisin kıymetini bilerek önünü açsın, desteklesin."

Aziz Torun, Türkiye'de gayrimenkul sektörünün 15 yıl önce yurt dışı müteahhit hizmetlerinin dışında olarak mahalle müteahhitliğinden başladığını belirtti.

Sektörün, finansman imkanları olmadığı için sat-yap modeline göre geliştiğine değinen Torun, şunları kaydetti:

"Bugün de 'inşaat' ya da 'gayrimenkul' dediğimizde akla hemen konut satışları, aylık, yıllık satışlar geliyor. Halbuki devasa bir sektör var bunun arkasında. Gayrimenkul sektörüne sadece konut ve sat-yap modeli olarak baktığımızda önümüzdeki süreçte bir tıkanma, talep yetersizliği söz konusu olabilir. Sat-yapa göre gelişmiş, imkanları, öz kaynakları sınırlı olan orta ölçekli bir sektörden bahsediyoruz. O zaman bu gayrimenkuller, daha uzun vadeli, arazinin bulunduğu lokasyon, gelecekteki ihtiyaçlar dikkate alınarak değil, sadece 'Finansmanı nereden temin ederim', 'Hangisini kolay satarım?'a göre hareket edilerek hesaplanıyor.

Yatırımcıda gayrimenkule özel ilgi var. Bir tasarruf ya da bir kredi imkanı var, 'Bir gayrimenkul alayım, yatırım olsun' diye bakılıyor. Uzun vadeli düşünüldüğünde ise gayrimenkul sektörü, geniş bir alanı kapsıyor. 2023 hedeflerinin hepsinde bir gayrimenkul var."

Kaynak: AA / Ekonomi

Türk Telekom Aziz Torun Türkiye Uludağ Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title