Haberler

"Uludağ Ekonomi Zirvesi"

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, "Geleceğin alışveriş merkezlerinin çok farklı olması gerekiyor."

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, "Geleceğin alışveriş merkezlerinin çok farklı olması gerekiyor. Sadece tekstil perakendeciliğinden ibaret olmayan, eğlence, müzesinden konferans salonlarına, spor merkezlerine kadar alışveriş merkezlerini zenginleştirmemiz gerekiyor" dedi.

Torun, Bursa Valiliği ile Capital ve Ekonomist dergilerinin iş birliğiyle düzenlenen, Anadolu Ajansı'nın ana yayın sponsoru olduğu, "Uludağ Ekonomi Zirvesi"nde Teknosa Genel Müdürü Mehmet Nane'nin moderatörlüğünde gerçekleştirilen "Sınır Ötesi Perakendeciler" adlı paneldeki konuşmasında, son yıllarda ekonomiyle birlikte kendi sektörlerinde de önemli gelişme olduğunu söyledi.

Perakendeciliğin 1980'li yıllara kadar "yok satılan" bir dönem olduğunu belirten Torun, "İkincisi de 'istersen al' dönemi. Bu da 1980-1990 dönemi. Bu döneme, 'mal var ama almazsan arkadaki gelsin' dönemi de diyebiliriz. Sonra alışveriş merkezine geçtiğimiz dönem başladı. Bu da 'satmak için bir şeyler yapmamız gerekiyor' denilen dönem. Yok sattığı bir dönemden bu döneme gelindi perakendecilikte" ifadelerini kullandı.

Torun, perakendecilik sayesinde bir takım kazanımlar elde edildiğine işaret ederek, "Perakendecilikle kayıt dışılığın önüne geçildi. Kavramlar değişti. Sınır ötesi perakendecileri alışveriş merkezleriyle Türkiye'ye getirdik. Sonra rekabetçilik başladı. Uluslararası markalarla nasıl rekabet edebileceğini test etmiş olduk. Uluslararası alanda rekabet eden markalar ortaya çıktı. Markalarımızın kendilerine olan güveni geldi" dedi.

Alışveriş merkezi yapmaya devam edeceklerini ifade eden Torun,

"Perakendecilerle etle tırnak gibiyiz. Onlarla yurt dışına açılacağız. Geleceğin alışveriş merkezlerinin çok farklı olması gerekiyor. Sadece tekstil perakendeciliğinden ibaret olmayan, eğlence, müzesinden konferans salonlarına, spor merkezlerine kadar alışveriş merkezlerini zenginleştirmemiz gerekiyor. Alışveriş merkezlerinin, insanların daha fazla zaman geçireceği yaşam merkezi olması lazım. Birbirlerini tekrar eden mağazaların bulunduğu alışveriş merkezleri perakendecilerin ihtiyaçlarını tam olarak karşılamıyor" diye konuştu.

Ata Holding Yönetim Kurulu Başkanı Korhan Kurdoğlu ise ileriye gitmenin ana noktasının dayanışma, takım çalışması ve çalışanlara verilen güven olduğunu söyledi. Bu durumun kendilerine yol gösterdiğini aktaran Kurdoğlu, şunları kaydetti:

"Her markanın arkasında büyük bir organizasyon ve disiplin olması gerekiyor. Doğru çalışmayla ardından başarı geliyor. Çin'de operasyonlara başladık. Küresel yapıda bir Amerikan markasını Çinlilerle birlikte yönetmeye çalışıyoruz. Oradaki hedef 5 senede bin şubeye ulaşmak. Her şirketin dijital ve sosyal medyayı iyi anlaması lazım. Biz satışların yüzde 15 kadarını sipariş üzerine yapıyoruz. Dijital ve fiziksel dünyayı bir arada götürmek, dijital dünyayı iyi değerlendirmek gerekiyor." - BURSA

Kaynak: AA / Yerel

Torunlar Holding Aziz Torun Uludağ Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title