Haberler

Uludağ'da Telesiyej Kazası: 1 Ölü, 3 Yaralı

Uludağ'da 2 Kişilik Kabinli Telesiyejlerde Meydana Gelen Kazada 1 Öğrenci Öldü, 3 Öğrenci Yaralandı.

Uludağ'da 2 kişilik kabinli telesiyejlerde meydana gelen kazada 1 öğrenci öldü, 3 öğrenci yaralandı.

Kızılay Bursa Şubesi'nin organize ettiği Mudanya Altıntaş'taki yaz kampına katılan değişik vilayetlerden başarılı öğrenciler, gezi için Uludağ'a çıktı. Kızılay'ın Çobankaya'daki kampında öğle yemeği ikram edilen 157 çocuk, daha sonra Bakacak'la Sarıalan mevkii arasında çalışan 21 direkli 2 kişilik telesiyejlere götürüldü. Bakacak'daki istasyondan ikişer kişilik kabinli telesiyejlere binen çocuklar, sırayla Sarıalan'a doğru yola çıktı. Ancak Düzce'den Meral Işık (15) ile ikizi Gülşen Işık (15) 2 kişilik

açık sepet kabine birlikte bindi. Bakacak'taki istasyondan yola çıktıktan 4 direk sonra, Kızpınarı mevkiinde Işık kardeşleri taşıyan kabinin makarası arıza yaparak boşaldı. Meyilli telde hızla kaymaya başlayan sepet, önde normal seyreden kapalı kabine büyük bir hızla çarptı. Çarpmanın etkisiyle arızalanıp kontrolden çıkan açık kabin, 20 metre yükseklikte tellerden kurtularak, aşağıda kayaların üzerine düştü. Kazada Meral Işık (15) olay yerinde hayatını kaybetti, ikizi Gülşen Işık (15) ise ağır yaralı

olarak Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne kaldırıldı.

Bu sırada öndeki kapalı kabinde seyreden Uşak'tan Gizem Taylan (16) ile Düzce'den Aslıhan Keser (16) başlarını kapalı kabinin camına vurarak yaralandı. Hayati tehlikesi olmayan yaralı iki kız, Çekirge Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Kazadan sonra Sarıalan'da telesiyejden inen arkadaşları kaza sebebiyle büyük üzüntü yaşadı. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise yaklaşık 45 yıldır hizmet veren telesiyejlerde ilk defa böyle bir kazanın meydana geldiğine dikkati çekerek, kontrol kancası boşalan telesiyejin eğimli bir yerde boşalmasının büyük bir şansızlık olduğunu bildirdi. Savcılık kazayla alakalı soruşturma başlattı.

(İRF-MŞ-OMR-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title