Haberler

Uludağ'da kaybolan dağcılardan 7 gün sonra iz bulundu

Güncelleme:

Uludağ'da 1 Aralık günü kaybolan 2 dağcıdan ilk defa iz bulunması, arama kurtarma çalışmalarının yönünü değiştirdi. Arama kurtarma ekipleri, kayıp dağcılardan birinin montu ve beresi buldu.

MONT, MERT ALPASLAN'A AİT

Jandarma arama kurtarma ve AFAD ekipleri gece yarısı yaptığı arama sırasında dere yatağında kırmızı renkte bir mont ve bere buldu. Dağcıların son görüntülerini inceleyen ekipler, montun Mert Alpaslan'ın Uludağ'a geldiği gün giydiği kırmızı mont olduğunu tespit etti.

ARAMA KURTARMA FAALİYETLERİNİN YÖNÜ DEĞİŞTİ

Arama çalışmalarının 7. gününde ilk defa 2 dağcıdan iz bulunması arama kurtarma ekiplerinin yönünü dere yatağının olduğu bölgeye çevirdi. Sabahın erken saatlerinde ekipler dere yatağı bölgesinde çalışmalarını yoğunlaştırdı.

NE OLMUŞTU?

Mert Alpaslan ve Efe Sarp isimli iki dağcı yürüyüş yapmak için gittikleri Bursa Uludağ'da kayboldu. İkiliden haber alınamaması sonrası arama çalışmaları başlatıldı. 1 Aralık Pazar günü 31 yaşındaki Mert Alpaslan ve 37 yaşındaki Efe Sarp isimli iki amatör dağcı, iddialara göre Uludağ'ın zirvesine çıktıkları esnada bilinmeyen bir nedenle kayboldu. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Jandarma Arama Kurtarma (JAK), Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı (JOAK), AKUT ve diğer arama kurtarma ekipleriyle birlikte bölgede yaklaşık 350 kişi adeta seferber olmuş durumda.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Aralık Uludağ Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500

Yorumlar (15)

kebapçı selo:

Günlerdir devletin askeri bu işlerle görevli personeli beraberinde milletin vergisiyle alınan araç gereç ve teccizatı bu arkadaşlarımızı aramak bulmak için seferberler ben şunu merek ediyorum o arkadaşlarımız o dağa bir görev içinmi çıktılar ?Yada vatanın milletin selameti içinmi çıktılar ?Veya o dağlarda bu millet için yararlı birşeyler vardı onları bulmak içinmi bu karda kışta çıktılar ?Yav kardeşim keyfine birileri birşey yapıyor sonra bedelini bu milletin vergileri ödüyor güvenlik güçleri öd

19
4
yanıtYanıtla
Sinem:

Tostum hertürlü vereceksin o vergiyi adamların aranıp aranması dokunmaz vallah. Dokunmaz okadar para eder ki vergi aklın almaz kafanı yorma devletin parasi iki sorti ile bitmez

yanıt0
yanıt0
ahmet:

Birileri çıkar tepenin birine zevkine selfi çekmeye düşer hadi kurtarma ekibi oraya birileri bunlar gibi uyarılar olduğu halde kış günü dağa çıkar orda kalır hadi kurtarma eki oraya bu arada milletin vergileriyle maaşını alan askerim aracı gereci oraya sosyal devlet böyle olmaz bir insan normal şartlarda hayati tehlike yaşayacak duruma gelir devlet o zaman bütün imkanlarıyla seferber olmalı nedir bu ya her yıl buna benzer olaylar entel dantel birilerinin zevki devletin derdi milletin parası oluy

13
3
yanıtYanıtla
Dadaş:

Ağzına sağlık Nokta.

yanıt4
yanıt1
a:

ne kadar cahilsin kafanı geliştir azcık

yanıt0
yanıt0
ziyaa:

Sağ salim bulunurlar inşallah. . . Allah yardımcıları olsun kardeşlerimizin. . .

16
0
yanıtYanıtla
- - - - - :

böyle bir havada uyarılara aldırmamak dağa çıkmak ???????????????? inşallah sağ kurtulurlar

12
0
yanıtYanıtla
anti yabancı:

Allah yardım etsin. . .

10
0
yanıtYanıtla
ADAM GİBİ ADAM:

Malesef bu arkadaşlarımızı sağ şekilde bulmak imkansız gibi :(:( Bu bekleyiş bile mahveder insanı, Allah ailelerine sabır versin .

9
0
yanıtYanıtla
Kadir uysal:

Cep telefonları işe yaramıyorsa sis duman çıkaran bir tüp gibi şeylerin bulundurulma zorunluluğu getirilmeli ki havadan görülebilsin. Kurtarma ekiplerimizede yazık oluyor.

7
0
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title