Haberler

Uluç Gürkan: "Kimse Solda Birlik Çağrısına Îlgisiz Kalamaz"

Eski TBMM Başkanvekili Uluç Gürkan, 10 Aralık Hareketinin Yaptığı "Solda Birlik" Çağrısını "Önemli ve Son Derece Yaşamsal" Bulduğunu Söyledi.

Eski TBMM Başkanvekili Uluç Gürkan, 10 Aralık Hareketinin yaptığı "solda birlik" çağrısını "önemli ve son derece yaşamsal" bulduğunu söyledi.

Gürkan yaptığı açıklamada, "Kimsenin bu çağrıya ilgisiz kalmaya hakkı yoktur" derken, "Merkez solun hem siyasal parti düzeyinde hem de gruplar ve kişiler bağlamında, bütün bireysel hesapları bir kenara bırakarak, bir araya gelmeleri ve seçimlerde tek çatı altında güçbirliği yapmaları kaçınılmazdır. Biz de uzun süredir bunu savunuyor ve gereğini yapmaya çalışıyoruz. Çünkü solda bütünleşme, geniş halk kitlelerine umut verecek ve Türkiye'de çağdaş uygarlık yolunda merkez solun iktidar kapısını yeniden açacaktır" dedi.

Türkiye'nin laiklik, bağımsızlık, ulusal bütünlük ve tam demokrasi temelindeki kuruluş felsefesinin, iç ve dış bedhahların saldırılarıyla karşı karşıya olduğunu belirten Gürken, şunları söyledi:

"Bu tehdidi bertaraf etmek ve Türk ulusu için çağdaş uygarlık yeniden açmak bizim kaçınılmaz görevimizdir. Merkez solun seçim ittifakı görevi ve ödevinden kaçınanlar tarihi bir yanılgı içinde olacaklardır. Bu nedenle 10 Aralık Hareketi'nin solda birlik çağrısını coşkuyla destekliyor ve yüreğinde Türkiye sevgisi olan herkesi bu çağrıya omuz vermeye ve kendi payına düşeni özveriyle yapmaya davet ediyorum." (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title