Haberler

Uluç Gürkan'dan Mehmetçik'e "Çelik Yelek" Kampanyası

TBMM Eski Başkanvekili Uluç Gürkan, İnternet Sitesinde "PKK ile Mücadelede Bütün Askerlerimiz Çelik Yeleklerle Donatılmalı, Görev Güzergahları Asfaltlanmalı" Kampanyası Başlattı.

TBMM eski Başkanvekili Uluç Gürkan, "PKK ile mücadelede bütün askerlerimiz çelik yeleklerle donatılmalı, görev güzergahları asfaltlanmalı" kampanyası başlattı.

Gürkan'ın "www.ulucgurkan.net" adlı sitesinde yer alan "Ben de varım" başlıklı çağrı metninde askerliğin "ölüm ocağı" olmadığı belirtildi.

Türkiye'de Türk Silahlı Kuvvetleri'nin dış destekli teröre karşı sürdürdüğü mücadelenin zaman zaman can kayıplarını kaçınılmaz kılabildiğine dikkat çekilen metinde, "Ancak bu da, 'ne yapalım terörle mücadele ediyoruz, olacak o kadar' denilerek boyun eğeceğimiz bir kader olmamalıdır. Bizim görevimiz, can kayıplarını en aza indirecek önlemleri almaktır" denildi.

Metinde bir önlemin bölücü terörle mücadele görevinde bütün askerleri çelik yeleklerle donatmak, bir başka önlemin de TSK'nın önereceği yolların asfalt kaplama işinin acilen yapılması olduğu söylendi.

Araştırmaların çelik yeleğin yakın çatışmada göğsünden vurulan askerlerin ölüm olasılığını yüzde 42, vücuda şarapnel saplanması veya uzak mesafeli yaylım ateş hallerinde yüzde 80 koruma sağladığını ortaya koyduğu vurgulanan ve şu ana kadar 1789 kişinin destek verdiği metinde şu çağrı yapıldı:

"Biz aşağıda imzaları bulunanlar, kolaylıkla giyilip taşınabilecek hafiflikte ve koruyuculukta en yüksek kalitedeki çelik yeleklerin, adedi 1000 dolar olsa da, zaman yitirmeden gerekirse ithal edilmesini, görev niteliği ve risk derecesine bakılmaksızın bölücü terörle mücadele görevinde bütün askerlerimizin bu çelik yeleklerle donatılmasını istiyoruz. Bunun yanında, askerlerimizin görev yaptıkları yollar ile güzergahların asfalt kaplama işlerinin de acilen tamamlanmasını talep ediyoruz. Hiçbir maliyet hesabı vatan görevi yapan gençlerimizin canından daha değerli olamaz."

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title