Haberler

Uluborlu ile Senirkent Arasındaki Yol Sorunu Çözüldü

Isparta Valisi Memduh Oğuz, Senirkent ile Uluborlu arasındaki yol sorununun bürokratik engelleri aşarak çözdüklerini belirtti.

Isparta Valisi Memduh Oğuz, Senirkent ile Uluborlu arasındaki yol sorununun bürokratik engelleri aşarak çözdüklerini belirtti.

Uluborlu Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi ve İl Genel Meclis Üyesi Muhlis Tuncay, Senirkent ile Uluborlu arasındaki yol sorununun çözülmesinden dolayı Vali Oğuz'u ziyaret etti.

Oğuz, ziyarette yaptığı konuşmada, Uluborlu'ya yaptığı ziyaret sırasında Senirken ilçesine giden yolda tarım arazilerinin kamulaştırılamaması ve bundan dolayı da yol genişletme çalışmalarının yapılamaması sıkıntılarının yaşandığını aktardı. Ancak Ulaştırma Bakanı Mehmet Habip Soluk'a ulaşarak sorunu anlattıklarını belirten Oğuz, "Uluborlu-Senirkent yol bağlantısında bürokratik bir engel vardı. Bürokratik engelleri aştık, sorunu çözdük" diye konuştu.

Oğuz, bürokratik engellerin aşılmasının ardından yolda iyileştirme çalışmalarının başlayacağını bildirdi.

Uluborlu Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi de, yol sorununun 2005 yılında projelendirip, onaya sunduklarını ancak aradan 3 vali, iki Karayolları Bölge Müdürü geçmesine rağmen sorunu aşamadıklarını belirtti.

Son olarak yolda iyileştirme çalışmaları için 2010 yılında ihale yapıldığını ancak ihale kamu yararı ve toprak kurulu kararı olmadığı için iptal edildiğini ifade eden Ünverdi, Vali Oğuz'un girişimleriyle sorunun aşıldığını aktardı. Ünverdi, biran önce yolun iyileştirilmesi için çalışmalar başlatılacağını kaydetti.

- ISPARTA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title