Haberler

Ulubey Kanyonu'ndaki Kirlilik

Uşak Valiliği tarafından, Ulubey Kanyonu'nun zeminindeki akarsularda kirliliğe sebep olan işletmeleri denetim altına aldı.

Uşak Valiliği tarafından, Ulubey Kanyonu'nun zeminindeki akarsularda kirliliğe sebep olan işletmeleri denetim altına aldı.

Uşak Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, dünyanın en uzun ikinci kanyonu olan Ulubey Kanyonu'nun, zemininden akan akarsulardaki kirlilik ile ilgili Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından söz konusu alanda kirliliğin birikmesine neden olduğu tespit edilen işletmelerin denetim altına alındığı ve denetlenen iki işletme hakkında 2872 Sayılı Çevre Kanununa göre gerekli iş ve işlemlerin başlatıldığı kaydedildi.

Akarsulardaki kirliliğe neden olan etmenlerin araştırılarak çözüm bulunulacağının ifade edildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

" Banaz Çayı'nda yaşanan kirlilik artışının Sivaslı ilçesi Yayalar köyünün batısında yer alan köy kanalizasyonunun aktığı doğal arıtma tesisinden kaynaklandığı tespit edilmiştir. Söz konusu tesisin bünyesinde önceki yıllarda oluşturulan 'tersip bendi' ıslah çalışmaları sırasında, tersip bendinde meydana gelen yarılma sonucu atık suyun bir kısmının kuru dere yatağına akarak kirlilik oluşturduğu anlaşılmıştır.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından söz konusu alanda kirliliğin birikmesine neden olduğu tespit edilen işletmeler denetim altına alınmış ve Çevre Kanununa göre gerekli iş ve işlemler başlatılmıştır. Yine bölgede bulunan alabalık üretim çiftliğinde gerçekleştirilen denetimde tesis deşarjından ve Banaz Çayı üzerinden su numuneleri alınmış olup analiz sonuçlarına göre konunun idari ve cezai yönleri değerlendirilip uygulaması gerçekleştirilecektir."

Kaynak: AA / Güncel

Banaz Çayı Ulubey Uşak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title