Haberler

Uluabat Gölü'ne Kaçak Çeltik Ekimi Yapıldığı İddiası - Nilüfer Yg21 Uluabat Gölü Çalışma Grubu, Doğader Ve Doğa Derneği'nin De Aralarında Bulunduğu 9 Sivil Toplum Örgütü, Uluabat Gölü'ne Kaçak Çeltik Ekimi Yapıldığı İddiasıyla Cumhuriyet Savcılığına Suç Du

Nilüfer Yerel Gündem 21 (YG21) Uluabat Gölü Çalışma Grubu, Doğayı ve Çevreyi Koruma Derneği (DOĞADER) ve Doğa Derneği'nin de aralarında bulunduğu 9 sivil toplum örgütü, Uluabat Gölü'ne kaçak çeltik ekimi yapıldığı iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Nilüfer Yerel Gündem 21 (YG21) Uluabat Gölü Çalışma Grubu, Doğayı ve Çevreyi Koruma Derneği (DOĞADER) ve Doğa Derneği'nin de aralarında bulunduğu 9 sivil toplum örgütü, Uluabat Gölü'ne kaçak çeltik ekimi yapıldığı iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Mustafakemalpaşa Kaymakamlığı önünde grup adına basın açıklaması yapan Nilüfer YG21'den Sevgi Mutlu, Uluabat Gölü'nün Ormankadı köyünün sınırları içinde bulunan Kartalkavağı bölgesindeki 4 bin 400 dekarlık kamu arazisinde, yasadışı çeltik ekimi için arazi ve sazlık tahribatı yapıldığını savundu.

Yılın büyük bölümünde sular altında kalan bu alanın, RAMSAR Sözleşmesi kapsamında koruma altında olduğunu ve Sulak Alanların Korunması Yönetmeliği'ne göre Ekolojik Etkilenme Bölgesi içinde bulunduğunu belirten Mutlu, alanda yapılan çeltik tarımı için Kemalpaşa Çayı'nın göle boşaldığı yerden büyük miktarda su çekildiğini iddia etti.

Mutlu, çeltik tarımının çok fazla suya ihtiyaç duyması, oluşan kirli suyun sıkça göle boşaltılmak zorunda oluşu, yoğun biçimde kullanılan yapay gübre ve yabancı ot mücadele ilaçlarının göle verilmesi sonucu, göl ekosisteminde geri dönüştürülmesi olanaksız zararların ortaya çıkacağını kaydetti.

Bursa Tarım İl Müdürlüğü yetkililerinin, Mustafakemalpaşa İlçe Çeltik Komisyonu'nca, Ormankadı ve Kumkadı köylerinde çeltik ekimi için ''Çeltik Ekim Ruhsatı'' verilmediğini açıkladığını dile getiren Mutlu, şöyle konuştu:

''Bursa İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, civar köylüler dışında şahıs ve şirketlerin tarım yapmasına izin verilmemesi ve kiralamanın iptali konusunda gerekli işlemlerin yapılacağını bildirmiş olmasına karşın, yasal olmayan çeltik tarımı devam etmektedir. Uluabat Gölü gibi RAMSAR sözleşmesiyle koruma altında olan bir bölgede, doğal denge gözardı edilerek ve tüm yasalar çiğnenerek işlenen bu suça daha fazla seyirci kalınmadan derhal müdahale edilmesi gerekmektedir. Bu nedenle imzacı 9 kurum olarak, söz konusu olayla ilgili görevini ihmal eden kamu görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunduk. Bugüne kadar gerçekleştirilen ihlaller için cezai soruşturma başlatılması, oluşan zararın tazmin edilmesi ve alanın eski haline getirilmesini talep ediyoruz.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title