Haberler

Ulu Önder Atatürk'ün Manisa'ya Gelişi Kutlandı

Güncelleme:

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyetin ilanından sonra Manisa'ya gelişinin 88'ncı yıldönümü törenle kutlandı.

Mustafa Kemal Atatürk'ün 10 Ekim 1925 tarihinde Manisa'ya gelişi törenle kutlandı. Manisa Garı'nda temsili olarak yapılan karşılama merasiminin ardından, protokol üyeleri ve öğrenciler kortej eşliğinde yürüyüş yaptı.

Sabah erken saatlerinde Manisa Garı'nda düzenlenen törende Ulu Önder Atatürk'ün rölyefinin bulunduğu treni Vali Abdurrahman Savaş, Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Tugay Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan, Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak, CBÜ Rektörü Prof.Dr. Mehmet Pakdemirli, daire müdürleri, üniversite ve ilköğretim öğrencileri karşıladı.

Protokolün temsili olarak Atatürk'ü selamlamasının ardından, protokol üyeleri, tören bölüğü ve öğrenciler askeri bando eşliğinde Manisa Garı'ndan kortej eşliğinde Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. Yürüyüşte balkonlara çıkan ve yol kenarında bekleyen vatandaşlar alkışlarla destek verdi.

Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk ve silah arkadaşları için bir dakikalık saygı duruşunun ardından, İstiklal Marşı okundu ve protokol üyeleri Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı'na anıta çelenk koydu.

Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün törende yaptığı günün anlamını belirten konuşmada, "Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 10 Ekim 1925 tarihinde Manisa'yı ziyaret ederek, şereflendirmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Manisa'ya ilk ziyareti sırasında halkın gösterdiği sevgi ve bağlılıktan ötürü hayatının en mutlu anını yaşadığını belirtmiştir. Türk Milletinin atası Mustafa Kemal Atatürk'ün Manisa'mıza ilk ziyaretinin 88. yıldönümünü hep birlikte kutlamaktan büyük bir onur ve gurur duyduğumu ifade etmek istiyorum. Ata'mızın Manisa'ya attığı bu ilk adım, sadece bir ayak basma değildir. Bıraktığı iz, bugün vatan sevgisi, millet sevgisi, inanç özgürlüğü, insan hakları ve bağımsızlık olarak bu kentte yaşamakta ve giderek de büyümektedir. Bizler bugünü kutlarken sadece büyük bir kahramanın ilimize gelmesini anmakla kalmıyor, aynı zamanda O'nun ilkelerinin ülkemize verdiği bağımsızlık gücünü ve gelişmişlik düzeyini de kutluyoruz. Ulu Önder, Manisa'yı şereflendirdiğinde yaptığı konuşmada, "…Felâketler insanları, akılları başında olan milletleri daima kararlı hamlelere iter ve işte siz de o hamleleri yapmaktasınız. Bugün bayındırlık bakımından gördüklerim bu hamlelerin çok açık görüntüleridir." demiştir. Gerçekten bugün Manisa'mızın geldiği nokta, Gazi'nin ne kadar ileri görüşlü olduğunu bir kez daha göstermiştir. Değişen ve gelişen Manisa'mızı daha da ileriye taşıyarak, Ata'mızın bize gösterdiği muhasır medeniyetler seviyesine katkı sağlamayı kendimize borç biliyoruz. Vatanımızın birliği, beraberliği için Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu cumhuriyete sahip çıkacağımızı tekrar huzurunuzda ifade ediyorum. Manisa Halkının her zaman bu ideallerin sahibi olacağından şüphem yoktur. Yükselen medeniyetimizin en önemli şehirlerinden birinin Manisa olması için gece gündüz çalıştığımızı, bundan sonrada çalışacağımızı O'nun manevi huzurunda belirtmek istiyorum" dedi.

Atatürk'ün Manisa'ya gelişlerinde Belediye Başkanı olan Bahri Sarıtepe'nin kent adına "Hoşgeldiniz" konuşması Gazi İlkokulu Müdür Yardımcısı Zahrettin Özler tarafından okundu. Halit Görgülü Anadolu Lisesi öğrencisinin şiir okumasının ardından Halit Görgülü Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Ali İhsan Varol Atatürk'ün "Cevabi" konuşmasını okudu.

Konuşmaların ardından bazı protokol üyeleri ve tören bölüğü ve öğrenciler askeri bando eşliğinde Mustafa Kemal Paşa Caddesi üzerinde kortej yürüyüşü gerçekleştirdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Abdurrahman Savaş Cengiz Ergün Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title