Haberler

'Ülkeyi Şantiyeye Çevirdik'

Bakan Yıldırım: "Rantiyeyi Kestik Şantiyeleri Kurduk"

HATAY'ın İskenderun ve Samandağ ilçelerindeki iki balıkçı barınağının açılışını yapan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 8 yılda rantiyeyi kesip, ülkeyi şantiyeye çevirdiklerini söyledi.

İskenderun'daki Işıklı-Konacık Balıkçı Barınağı'na gelen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ı karşılamak için İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, ilçe protokolü ve işadamları ile vatandaşlar uzun kuyruk oluşturdu. Bakan Binali Yıldırım, kendisini karşılamaya gelenlerle tek tek tokalaştı. Tokalaşma yaklaşık 10 dakika sürdü.

Işıklı-Konacık Barınağı ile Samandağ Barınağı'nın eş zamanlı açılışı töreninde konuşan Bakan Binali Yıldırım, 8 yılda Hatay'da ulaştırma projelerine 633 milyon lira harcandığını vurguladı.

Yıldırım, "Türkiye'nin her tarafını şantiyeye çevirdik. Biz geldikten sonra rantiyeyi kesik, ülkenin her yerini şantiyeye çevirdik. Yollarla, havayolları ve demiryollarını yeniden inşa ettik, ediyoruz. Göreve talip olurken 'insanı yücelt ki devlet yücelsin' dedik. Biz de bunu yapmaya çalışıyoruz. Verdiğiniz bu güçle 50 yıldır geciken bu hizmetleri yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu balıkçı barınağı da geciken hizmetlerden bir tanesi. Bu güne kadar 37 tane yarım kalan balıkçı barınağını tamamladık" dedi.

?KAPTANINIZ REİSİNİZ RECEP TAYİP ERDOĞAN?

İktidara gelirken hizmet yapmak için yola çıktıklarının altını çizen Yıldırım "Balıkçımızın en büyük sorunu yakıttı. Biz de yakıtta vergiyi kaldırdık. 30 milyon lira balıkçılığa destek sağladık. 150 kilometrelik sahil şeridine sahip olan Hatay, denizden yeterince faydalanamıyor. Balıkçı sayısının artması ve deniz yollarını daha fazla kullanabilmeniz için üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Bu sektörden 800 bin aile faydalanmakta. Sizin yanınızda kaptanınız, reisiniz var. O da Recep Tayyip Erdoğan'dır. Hizmetlerin devam etmesini istiyorsanız desteğinizi sürdürün" diye konuştu.

?BİLİŞİM REJİMLERİ DEĞİŞTİRİYOR?

Bilişim teknolojilerinin önemine değinen Bakan Yıldırım, 2002 yılına kadar Hatay'da geniş bant internet kullanıcısının olmadığını, bugün ise 81 abone ve 400 bin kullanıcının bulunduğunu açıkladı. İletişimde internetin sınır tanımadığını kaydeden Yıldırım, "İnternet, çok güçlü bir teknoloji, internetin ve bilişimin gücünü yakın bir geçmişte gördük. Bu teknoloji artık rejimleri ve yönetimleri değiştiriyor. İnternet, demokrasiyi, şeffaflığı getiriyor. Artık oyu alıp, toz olup gitmek yok. Hizmet vereceksiniz, vatandaşın ayağına gideceksiniz, vatandaşa efendilik değil hizmetkarlık yapacaksınız" dedi.

Bakan Yıldırım, İskenderun Işıklı-Konacık Balıkçı Barınağı'nın açılış kurdelesini keserken, Samandağ Balıkçı Barınağı'na yapılan canlı ile bağlantı ile buradaki balıkçılara da 'hayırlı olsun' dileğinde bulundu. Törene Ak Parti bölge milletvekilleri, DLH Genel Müdürü Ahmet Aslan, DHM Genel Müdürü Orhan Birdal, Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu, Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve kalabalık vatandaş topluluğu katıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title