Haberler

Ülkerspor'da Şampiyonluk Kutlamaları... - Antrenör Özyer: ''Oyuncuları Çok İstekli, Arzulu Ve Kararlı Olan Kulüpler Kupaları Kazanır''

Türkiye Basketbol Ligi play-off final serisinde son 4 yılın şampiyonu Efes Pilsen'e 4-0'lık üstünlük sağlayarak 4. şampiyonluğuna ulaşan Ülkerspor'da büyük sevinç yaşanıyor.

Türkiye Basketbol Ligi play-off final serisinde son 4 yılın şampiyonu Efes Pilsen'e 4-0'lık üstünlük sağlayarak 4. şampiyonluğuna ulaşan Ülkerspor'da büyük sevinç yaşanıyor.

Antrenör Ergin Ataman'nın görevinden ayrılmasının ardından, asistanlıktan takımın başına geçen genç antrenör Murat Özyer, istekli, arzulu ve kararlı oyuncularla başarıyı yakaladıklarını söyledi.

Özyer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oyuncuları çok istekli, arzulu ve kararlı olan kulüplerin kupaları kazandığını söyledi.

Elde ettikleri şampiyonluğun değerini ikiye katlayanın Efes Pilsen olduğunu belirten Özyer, ''Efes Pilsen hem Avrupa'da, hem de Türkiye'de ulaşılması zor hedefler koyan bir kulüp. 4 yıldır da üst üste şampiyon olmuştu. Türkiye'de herkes bu takımın iyi savunma yaptığını kabul ediyor. Ancak biz de o ölçüde rakibimizle rekabete girdik. Hem daha iyi savunma yapmayı hem de daha iyi hücum etmeyi hedefledik'' diye konuştu.

Şampiyonluğu getiren bir diğer etkenin final serisindeki her maçta farklı oyuncunun ön plana çıkması olduğunu kaydeden antrenör Özyer, şunları söyledi:

''Her maçta farklı oyuncular çift haneli sayılara ulaştı. Bu da topu paylaşmamızın oranını ve takım arkadaşına pozisyon yaratmanın güzelliğini gösteriyor. Bu şekilde takım ruhunu göstermiş olduk. Seri boyunca ön plana çıkan 10 oyuncu sayabilirim. Yani bütün takım şampiyonluğa katkıda bulundu. Genç oyuncumuz Oğuz da üstüne düşeni yaptı. Sakat olan Bekir bile takımın birbirine kenetlenmesinde rol oynadı. Gulyas, Prkacin'i savunmasıyla engelledi. Ben takım şampiyonluğu kazandığımızı gösterdiğimizi düşünüyorum.''

-''KURUMSAL KİMLİK BAŞARIYI GETİRDİ-

Sezon içinde çok sorunla karşı karşıya kaldıklarını ifade eden Murat Özyer, ''Yaşanabilecek her sorunu yaşadık. Ancak kulübün kurumsal kimliği bizi bu başarıya taşıdı'' dedi.

Sezonun kendileri açısından enteresan geçtiğini kaydeden genç çalıştırıcı, ''Sezon başında 11 oyuncu değişikliği yaptık. Clark'ın takıma katılmasıyla bu değişikliğin sayısı 12 oldu. Çok önemli bir oyuncu olan Haislip bizi bıraktı ve gitti. Türkiye liginin en iyi oyuncusu olmaya aday hale gelirken takımdan ayrıldı. Çok bocalama dönemine girdik. Bunların üstüne antrenör değişti. Kulübün kurumsal tavrı, Ülker ailesinin bizi desteklemesi, başkan ve yönetim kurulu ile menajerimizin ilgisi bizi başarılı duruma getirdi'' diye konuştu.

-''BASKETBOLLA YAŞAYAN BİRİYİM''-

Takımın başındaki ilk yılında Ülkerspor'u şampiyonluğa taşıyan Murat Özyer, gelecekle ilgili planları, şampiyonluk coşkusunun ardından yapacaklarını söyledi.

Özyer, kendisinin basketbolla yaşayan biri olduğunu vurgulayarak, ''Zamanın ne getireceğini bilmediğim için büyük konuşmak istemiyorum. Türkiye'de Aydın Örs, Çetin Yılmaz örneği var. Kulüp takımlarında şampiyonluk yaşamış Çetin Yılmaz, milli takımda Aydın Örs'ün asistanı oldu. 2001 Avrupa Şampiyonası için böyle bir konumu kabul etmişti. Hedef önemli. Yarın öbür gün asistan olabilirim. ABD ve Sırbistan'da bunun örneklerini görüyoruz. Kulüp takımındaki bir antrenör milli takımlarda başka bir antrenörün asistanı olabiliyor. Bunlar her zaman olabilecek şeyler'' diyerek sözlerini tamamladı.

-8 SEZON SONRA 4-0'LIK ÜSTÜNLÜK-

Türkiye Basketbol Ligi'nde play-off final serisinde 8 sezon sonra Ülkerspor, mağlubiyet görmeden şampiyonluğa ulaştı.

Ligde daha önce Efes Pilsen, 1995-1996 ve 1996-1997 sezonunda mağlubiyet yüzü görmeden şampiyonluğa ulaşırken, 8 sezon sonra Ülkerspor, aynı başarıyı gösterdi.

Efes Pilsen, 1995-1996 sezonunda Ülkerspor'a, sonraki sezon ise Türk Telekomspor'a 4-0 üstünlük sağlayarak şampiyonluğa ulaşmıştı.

Ülkerspor ise Efes Pilsen'e 4-0 üstünlük sağlayarak mutlu sona ulaşırken, 9 sezon sonra rakibinden 4-0'ın rövanşını da almış oldu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title