Haberler

    Ülke Yasta Ama Onlar, Trump'ın Sloganıyla Meydanlara Çıktı

    İTALYAN aşırı sağcı Lig Partisi'nin lideri Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Matteo Salvini öncülüğünde başkent Roma'da "İlk önce İtalyanlar, İtalya yeniden başını kaldır" sloganıyla gösteri düzenlendi.

    İTALYAN aşırı sağcı Lig Partisi'nin lideri Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Matteo Salvini öncülüğünde başkent Roma'da "İlk önce İtalyanlar, İtalya yeniden başını kaldır" sloganıyla gösteri düzenlendi.

    İtalya'da sistem karşıtı 5 Yıldız Hareketi ile koalisyon hükümetinde yer alan Lig Partisi, sık sık gündeme getirdiği göçmen, İslam ve Avrupa karşıtı görüşlerini Roma Halk Meydanı'ndaki gösteride de tekrarladı. Lig Partisi lideri Salvini, burada yaptığı konuşmada, "Batışa geçen bir Avrupa var. Oysa birilerinin kaybettiği kimlik ve ruhu yeniden ortaya çıkaracak bir Avrupa'ya ihtiyacımız var" dedi.

    YENİ BİR AVRUPA İSTİYORUZ

    Salvini, istihdam, saygı ve ilericiliğe dayalı yeni bir Avrupa istediklerini vurgulayarak, "Avrupa'da olanları gördükten sonra anlaşmalarda yazılan istihdam ve ekonomik büyüme nasıl garanti edilebilir? Sarı yelekliler eylemlerini düşünün. Şiddet asla doğru değil ama fakirlik ve sahtekarlığın tohumlarını atanlar şimdi protestoların meyvelerini topluyor" diye konuştu.

    GERÇEK IRKÇILAR AFRİKA'YI BOŞALTANLAR

    AB Komisyonu ile İtalya arasında tartışmalara neden olan 2019 yılı devlet bütçesinde İtalyanlar için yeni vergiler olmayacağını da söyleyen Salvini "Gerçek ırkçılar Afrika kıtasını boşaltmayı düşünenlerdir" ifadesini kullanan Salvini, "Afrika bizden sadaka beklemiyor. Kültürlerin ve halkların kökünü kurutmadan, kendi topraklarında çalışmak, büyümek, okumak, hastalarını iyileştirmek için yardım bekliyor. Herkes kendi toprağında okuyup, çalışıp, gelişmeli." değerlendirmesinde bulundu.

    SINIFLARDA HAÇ SEMBOLÜ OLMALI

    Gösteride Aile Bakanı Lorenzo Fontana'nın, İtalyan Hıristiyan ailelerin küreselleşme karşısında geleneklerini unuttuklarını savunması, Eğitim, Üniversite ve Araştırma Bakanı Marco Bussetti'nin "Toleranslı olmak adına Hıristiyan değerlerden vazgeçmeyin" çağrısı ve İtalya'da sınıflarda haç sembolünün olması gerektiğini vurgulaması, eylemde öne çıkan değerlendirmeler oldu. İtalya'daki sol partiler ise Ancona kenti yakınlarında bir diskoda yaşanan izdihamda 6 kişinin ölmesi ve 100'den fazla kişinin de yaralanması nedeniyle ülkenin yasta olmasına rağmen Lig Partisinin Roma'daki gösterisini ertelememesini eleştirdi.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    İtalya Roma Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title