Haberler

"Ülke Laik Değilse Demokrasi Yaşamaz"

Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nın Yasaların Kendisine Verdiği Görev Uyarınca AK Parti Hakkında İddianame Hazırladığını Belirterek, "Bir Ülke Laik Değilse, Hangi Koşullarda Olursa Olsun, O Ülkede Demokrasiyi Yaşatmak Mümkün Değildir" Dedi.

Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nın yasaların kendisine verdiği görev uyarınca AK Parti hakkında iddianame hazırladığını belirterek, "Bir ülke laik değilse, hangi koşullarda olursa olsun, o ülkede demokrasiyi yaşatmak mümkün değildir" dedi.

Demokrasilerde güçler ayrılığı prensibinin geçerli olduğunu, bu prensip uyarınca yasama, yürütme ve yargının birbirlerinin üzerinde yer almadıklarını ifade eden Kanadoğlu, "Demokrasinin en önemli özelliği çoğulculuktur, çoğunlukçuluk değildir, böyle anlarsanız, buna da 'dur' diyecek bir makam vardır" diye konuştu.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nın anayasanın kendisine verdiği görevi yerine getirdiğini söyleyen Kanadoğlu, "Görevini yerine getiren kişiye hakaret ederek, üzerinize atılan suçtan kurtulma düşüncesi çağ dışı bir düşüncedir" dedi.

"Bir ülke laik değilse, hangi koşullarda olursa olsun, o ülkede demokrasiyi yaşatmak mümkün değildir" diyen Kanadoğlu, alınan oy miktarı nedeniyle yasamanın, yargının üzerinde olduğunun varsayılamayacağını kaydederek, şöyle konuştu:

"Egemenlik kayıtsız şartsız milletin diyor, ama bunun devletin organları tarafından kullanılmasını göz ardı ediyorsak, o zaman bunun adı da demokrasi olmaz...

Türkiye'nin laik yapısını 'çoğunluk öyle istiyor' diye değiştirmeye kalkışmak, Türkiye'ye en büyük kötülüktür. Çağdaşlığın ve uygarlığın temelinde laiklik ilkesi vardır. Türkiye'nin de temeli laiklik ilkesine dayanır. Dini siyasete alet etmenin oy getirdiğini gören siyasiler, bunu bir usul haline getirdiler ve bu konuda birbirleriyle yarışır hale geldiler. Türkiye siyasetine, ülkeye verilebilecek en büyük zarar budur."

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title