Haberler

Ülke Genelinde Süt Tüketiminde Eksiklik Var

Samsun Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Harun Pir, "Süt Ürünlerini Tüketmiyoruz, Sağlıklı Yaşamdan Mahrum Kalıyoruz" Dedi.

Samsun Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Harun Pir, "Süt ürünlerini tüketmiyoruz, sağlıklı yaşamdan mahrum kalıyoruz" dedi.

Sütün yararlarını öğretmek, süt içme alışkanlığının kazandırılması ve süt tüketiminin artırılmasını sağlamak amacıyla Uluslararası Sütçülük Federasyonu'nun 1956 yılında aldığı bir kararla 21 Mayıs'ı "Dünya Süt Günü" olarak kutlandığını belirten Harun Pir, toplumun dengeli sağlıklı beslenebilmesi için hayvansal besinler içinde önemli bir yeri olan süt ve süt ürünlerini tüketiminin nüfusla orantısının çok düşük olduğuna dikkat çekti. Pir, süt ve ürünlerinin tüketiminde gıda değerinin yanında, sütün çiftlikten sofraya kadar her aşamada veteriner hekim kontrolünde hijyenik ve sağlıklı koşullarda tüketiciye ulaştırılmasının önemli olduğunu vurguladı. Sütün yararlarından bahseden Pir, "Süt kemik erimesini önler, mide rahatsızlıklarını giderir, ülseri, diş çürümelerini önler, tansiyonu, yağsız süt kolesterolü düşürür, kanserin önlenmesinde yardımcı olur, sindirim sistemini düzene sokar, beyine enerji verir, kronik bronşiti önler büyümeyi sağlar, mikrobik enfeksiyonlara karşı etkilidir. Ülke genelinde süt tüketiminde eksiklik var. Süt ürünlerini tüketmiyoruz, sağlıklı yaşamdan mahrum kalıyoruz" diye konuştu.

Süt fiyatlarının düşüklüğü ve istikrarsızlığı, sütün pazarlama sorunlarının bulunması, yem fiyatlarının yüksek artış göstermesi, ilaç fiyatlarının yüksekliğinin üreticileri üretimden vazgeçirdiğini ve maliyetleri artırdığı için zarar verdiğini ifade eden Pir, Samsun'da potansiyel olarak süt üretimi için ideal koşulları taşıdığını, nüfusun yüzde 50'nin üzerinde tarım ve hayvancılık ile uğraştığını dile getirdi.

(M-SA-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title