Haberler

Ülfet Hukuk Derneği Başkanı Darıcı."Özel Yetkili Mahkemelerin Kaldırılması Vesayet Sisteminin Geri...

Ülfet Hukuk Derneği Başkanı Avukat Halil İbrahim Darıcı, "Özel Yetkili Mahkemelerin kaldırılması vesayet sisteminin geri gelmesine yol açar" dedi.

Darıcı, dernek binasında yaptığı açıklamada, CMK'nın 250. Maddesinde yapılacak değişiklikle Özel Yetkili Mahkemelerin görevinin sonlandırılacağı, bu mahkemelerde yargılanan tutuklu ve sanıkların her ne olursa olsun tahliye edilmesinin sağlanacağı yönünde bir takım çalışmaların yürütüldüğünün gündeme geldiğini belirtti.

Darıcı, şunları kaydetti:

"Özel Yetkili Mahkemelerin kaldırılması vesayet sisteminin geri gelmesine yol açar. Özel Yetkili Mahkemeler, şu ana kadar terörle mücadelede ihtisas mahkemeleri olarak anayasal düzene karşı işlenen suçlar, cunta yapılanması ve vesayet sisteminin çökertilmesinde demokrasi adına çok büyük görevler ifa etmiştir. Demokratik hukuk devletlerinde özel yetkili mahkemeler ve savcılıklar vardır. Bu mahkemelerde yapılan yargılamalar ve verilen kararlar hukuk kurallarına uygundur. Özel Yetkili Mahkemelere yönelik her türlü müdahale PKK ve KCK gibi örgütlerle mücadeleyi sekteye uğratacaktır. Çeteleşme ve mafyalaşmanın önünü açar. Bu millete tarif edilemez acılar yaşatan ve bu milleti ikinci sınıf insan olarak gören cuntacılara yeniden aynı acıları yaşatma fırsatı verir."

- SİVAS

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title