Haberler

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Dr. Miyazaki Koru'nun isminin verildiği parkın...

Güncelleme:

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Dr. Miyazaki Koru'nun isminin verildiği parkın açılışını yaptı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Edremit ilçesindeki yapımı tamamlanan ve Van depreminde hayatını kaybeden Dr. Miyazaki Koru'nun ismi verildiği parkın açılışını yaptı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Dr. Miyazaki Koru'nun isminin verildiği parkın açılışını yaptı

VAN - Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Edremit ilçesindeki yapımı tamamlanan ve Van depreminde hayatını kaybeden Dr. Miyazaki Koru'nun ismi verildiği parkın açılışını yaptı.

Bir dizi incelemelerde bulunmak ve açılış yapmak üzere Van'a gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nu sabah saatlerinde Van Ferit Melen Havaalanında Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Emin Bilmez, AK Parti Van milletvekilleri İrfan Kartal ve Abdulahat Arvas, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış ile kurum amirleri karşıladı. Havaalanın ardından ilk olarak Edremit ilçesindeki park açılışına katılan Bakan Karaismailoğlu, burada açılış öncesi bir konuşma yaptı. Depremde Vanlıların yardımına koşan Dr. Miyazaki'nin adının parka verilmesinden memnuniyet duyduklarını ifade eden Bakan Karaismailoğlu, "Bugün buraya bakanlığımızın yatırımları hakkında incelemeler ve görüşmelerde bulunmak üzere geldik. Böyle güzel bir hizmetin açılışında bulunmanın mutluluğunu yaşıyorum. Edremit Belediyesinin böyle hayırlı bir hizmeti Vanlılara kazandırdığı için ayrıca teşekkür ediyorum. Büyükelçimizin de bu açılışında bulunması ayrıca bizleri daha da mutlu etti. Dr. Miyazaki Vanlı kardeşimizin yardımına koşarken vefat etti. Bu yüzden kendisini saygıyla anıyoruz. İnşallah bu Türkiye ile Japonya arasındaki kardeşliğimizi unutturmayacak" dedi.

Ülkemizin deprem kuşağında yer aldığını ve bu yüzden depremlere her zaman hazırlıklı olmamız gerektiğini dile getiren Karaismailoğlu, "Bugün de 17 Ağustos. Büyük deprem felaketlerinin yaşanmamasını diliyorum. Dr. Miyazaki Koru Parkının hayırlı olmasını diliyorum. Türk, Japon dostluğunun ilelebet sürmesi dileğiyle parkımız tüm Vanlılara hayırlı uğurlu olsun" şeklinde skonuştu.

Türkiye ve Japonya birbirinden uzak olsa da kalplerinin yakın olduğunu ifade eden Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Miyajima Akio ise, depremde hayatını kaybeden Dr. Miyazaki Koru'nun adının parka verilmesinden mutluluk duyduklarını belirterek, Türk ve Japonya yetkililerine teşekkür etti.

Kurdele kesiminin ardından parkı gezen Bakan Karaismailoğlu ve beraberindekiler, daha sonra Van Valiliğine geçti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Adil Karaismailoğlu Japonya Edremit Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title