Haberler

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Soluk Açıklaması

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Mehmet Habib Soluk, "Ulaşımda bir zamanlar geçit vermeyen dağlar, geçilmeyen vadiler birer yol olmakla kalmadı, sayın Başbakanımızın talimatlarıyla denizin altı da hem çelik raylarla hem de"...

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Mehmet Habib Soluk, "Ulaşımda bir zamanlar geçit vermeyen dağlar, geçilmeyen vadiler birer yol olmakla kalmadı, sayın Başbakanımızın talimatlarıyla denizin altı da hem çelik raylarla hem de lastikli tünelleriyle yol oldu" dedi.

Soluk, Kırıkkale Valisi Ali Kolat'ı ziyaretinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Yüksek Hızlı Tren (YHT) projesi kapsamında Ankara- Sivas etabını, Ankara-Kırıkkale, Kırıkkale-Yerköy, Yerköy- Sivas olarak 3'e ayırdıklarını belirterek, Yerköy- Sivas arasındaki ihalelerin geçen yıl yapıldığını ve burada yaklaşık 150 kilometre alt yapı inşaatının tamamlandığını kaydetti.

Proje kapsamında kalan 108 kilometrenin de ihalesinin yapıldığını ifade eden Soluk, şöyle konuştu:

"Yapılan ihale, değerlendirme aşamasında. Yerköy- Sivas arasında bir problem yok. Yerköy-Kırıkkale arasında da sıkıntı yok. Oranın da ihalesi yapıldı, değerlendirmeleri devam ediyor. Kayaş-Kırıkkale arasını ikiye böldük. Viyadük hariç diğer ihale yapıldı, süreç devam ediyor. Viyadükle ilgili de arkadaşlarımızın çalışmaları devam ediyor. Elmadağ'da hemen hemen YHT güzergahında bu kadar yüksek bir ayağa sahip viyadük belki dünyada 1. veya 2. olacak. O bakımdan onunla ilgili teknik çalışmalar devam ediyor. Kısa sürede inşallah onun da ihalesine çıkarsak 2015 yılında da Ankara- Sivas YHT tamamlanmış olacak. Herhalde Kırıkkaleliler'in Ankara- Sivas hızlı trenini bekliyor olması veya Ankara-Kırıkkale'yi bekliyor olması gibi bir telaşları olmaz. Ankara kendilerinin komşusu, mahallesi sayılır. Buradaki hedef yanılmıyorsam Kırıkkaleliler'in İstanbul'a, Konya'ya, Sivas, Erzincan, Erzurum, Kars, Tiflis, Pekin'e doğru yola çıkmaları. Bunlar biraz daha süre alacak."

-"2012'de planladığımız hedeflerde aksama söz konusu değildir"

Bu yıl bakanlık olarak planladıkları hedeflerde herhangi bir aksamanın söz konusu olmadığını vurgulayan Soluk, şunları söyledi:

"Planlarımız, projelerimiz normal devam ediyor. 2012'de planladığımız hedeflerde herhangi bir aksama söz konusu değildir. 2012 yılı hedeflerini Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı olarak geçmişte tutturduğumuz gibi bugün de tutturacağız. Ulaşıma, Türkiye'de 2003'den 2011 yılı 31 Aralık tarihine kadar 130 milyar liralık yatırım yaptık. Bunun yaklaşık 16-17 milyar lirası yap işlet devret modeliyle kamu kaynağı kullanmadan, kalan bölümü ise merkezi bütçeden kullandığımız kaynaklarla yapıldı. Ulaşımda bir zamanlar geçit vermeyen dağlar, geçilmeyen vadiler, birer yol olmakla kalmadı, sayın Başbakanımızın talimatlarıyla denizin altı da hem çelik raylarla hem de lastikli tünelleriyle yol oldu. Hedefimizde bir şaşma yok. Biz kendimizi bir şeyler yapıyoruz gibi değerlendiriyoruz ama dışarıdan nasıl görünüyor, onu da bilmiyoruz."

Vali Ali Kolat da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek,

"Kırıkkale'de ciddi manada 1 milyar liranın üzerinde 8 projemiz devam ediyor. Bunun yaklaşık 550 milyon lirasının harcaması yapıldı" dedi.

Muhabir: Emrah Yaşar / Mustafa Yıldız

Yayıncı: Hamdi Ateş - KIRIKKALE

Kaynak: AA / Yerel

Kırıkkale Sivas Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title