Haberler

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım Açıklaması

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, terör örgütünün Kürtler diye bir sorunu bulunmadığını, Kürtlerin PKK terör örgütü sorunu olduğunu belirterek, "Bizim görevimiz terörü ülkemizin gündeminde en alt sıralara indirmektir.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, terör örgütünün Kürtler diye bir sorunu bulunmadığını, Kürtlerin PKK terör örgütü sorunu olduğunu belirterek, "Bizim görevimiz terörü ülkemizin gündeminde en alt sıralara indirmektir. Bunun için gereken her şey yapılacaktır. Birinci hedef terör örgütünü milletin arasından çıkarmak, milletle devleti kucaklaştırmaktır." dedi.

Ödemiş'te, doğalgaz dağıtım şebekesi ilk kaynak yapım töreninde konuşan Yıldırım, bölünmüş yollar yaparak ülkenin kuzeyini güneyiyle, doğusunu batısıyla, hayatları da birbirleriyle birleştirdiklerini belirtti.

"Biz yol bölüyoruz, ama bölücülere yol vermiyoruz" ifadesini kullanan Binali Yıldırım, seçimlerden önce doğalgazın Ödemiş'e geleceği sözünü verdiklerini, bu yılın sonuna doğru ilçenin en az yüzde 30'unun, gelecek yıl ise tamamının doğalgazla buluşacağını söyledi.

"İktidar olamayınca, konuşma ustası oluyorlar"

Bayındır'da restore edilen külliyenin bugün açılışını yaptığını hatırlatan Yıldırım, bu tarihi eserlerin yıllarca ihmal edildiğini, "Geçmişi olmayanın geleceği olmaz" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla tarihi değerlere sahip çıkılmaya başlandığını, bunun da bazı kesimler tarafından kıskanıldığını söyleyerek şöyle devam etti:

"Ne demiştik? Kilometrelerce konuşup bir arpa boyu yol yapmayanlardan olmayacağız, bir arpa konuşup kilometrelerce yol yapacağız dedik. Bunlar tarihleri boyunca, son 50 yıl boyunca arpa boyu yol gitti. Yıllarca iktidar olamayınca, konuşa konuşa, konuşma ustası oluyorlar, onların görevi de bu. Bir de iş yapanlar var. Türkiye'de ne kadar iş yapan varsa hep sağ iktidarların hizmetidir, solda laf çok, iş yok. Özal, Menderes dönemlerine bakın, Türkiye'nin şaha kalktığı dönemlerdir. Bir de tek parti dönemine bakın. Ona girmeyeceğim."

Bakan Yıldırım, birkaç gün önce büyükşehir belediye başkanının Ankara'ya geldiğini, sorunlarını ilettiğini belirterek, "Sorun varsa çözecek siyasettir. 8-10 sorunu vardı. İlgili bakanlarla görüştürdük, çözdük, İzmir'e uğurladık. Konu vatandaşın derdi olunca bizde siyaset teferruattır." diye konuştu.

"78 milyon vatan evladı al bayrağın dalgalanması için askerdir, polistir"

Terör konusuna da değinen Bakan Yıldırım, ülkeyi bölme hayali kuranların, askeri, polisi şehit edenlerin, çocuk yaşlı demeden masum insanların hayatına kast edenlerin, 78 milyon vatan evladının bu al bayrağın kıyamete kadar en yüksekte dalgalanması için asker ve polis olduğunu çok iyi bilmesi gerektiğini vurguladı. Yıldırım, şu ifadeleri kullandı:

"Onun için bu ahmaklar bu sevdadan vazgeçsinler. Enerjileri boşa harcamasınlar. Fikirleri varsa, bu ülke için söyleyecekleri varsa birlik, kardeşlik için bunu ortaya koysunlar. Bu ülke hepimize yeter.

Terör örgütünün Kürtler diye bir sorunu yok. Kürtlerin PKK terör örgütü gibi bir sorunu var. Bizim görevimiz terörü ülkemizin gündeminde en alt sıralara indirmektir. Bunun için gereken her şey yapılacaktır. Birinci hedef terör örgütünü milletin arasından çıkarmak, milletle devleti kucaklaştırmaktır. Bunlar kendi marifetleri değil, sırtlarını sıvazlayanlar, gaz verenler var. Ama gün gelecek, onlar bu necip milletin yüzüne bakamayacaklar yaptıklarından dolayı."

Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Biz ancak rükuda Allah'ın karşısında eğiliriz, başka hiçbir yerde eğilmeyiz." sözlerine de atıfta bulundu.

"Doğalgaz eylül ayından önce ilçeye verilecek"

İzmirgaz Genel Müdürü Burçin Yandımata ise 17 ilçede doğalgaz arzı sağladıklarını, Ödemiş lisans bölgesinde olmamasına rağmen Belediye Başkanı Mahmut Badem ve Bakan Binali Yıldırım'ın katkılarıyla ilçeyi de doğalgaz lisans bölgesine alarak bu hizmeti sunduklarını, gazın bölgeye eylül ayından önce verilmeye başlanacağını dile getirdi.

Konuşmaların ardından doğalgaz dağıtım şebekesi ilk kaynak yapımı, Asist TT Çağrı Merkezi açılışı ve bisiklet dağıtımı gerçekleştirildi.

Bakan Yıldırım, açılışın ardından çağrı merkezinde, Bursa'dan bir Türk telekom müşterisi ile görüşme yaptı.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Binali Yıldırım Türkiye Ödemiş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title