Haberler

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım Açıklaması

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, AK Parti iktidarında önce engellilerin gözardı edilip, görmezden gelindiğini belirterek, "Bu görmezden gelme, gerçeği ortadan kaldırmıyordu. Şimdi bunları çok geride bıraktık" dedi. Yıldırım, Cumhurbaşkanlığının himayesinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Beyazay Derneğince yürütülen "Aşmak İçin Hareket" projesinin Erzincan'da düzenlenen tanıtım toplantısına katıldı. AK Parti hükümeti öncesi engellilerin gözardı edildiğini ve görmezden gelindiğini ancak bu görmezden gelmenin gerçeği ortadan kaldırmadığını ifade eden Yıldırım, şimdi bunların çok geride bırakıldığını söyledi.

Engelliyle engelsizi bir arada hayata katmayı amaçladıklarını, bunun için çalıştıklarını dile getiren Yıldırım, "Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Beyazay Derneği, valilikler, belediye başkanlıklarının ortak çalışmalarıyla illerden seçilen genç yetenekler, çeşitli spor dallarında yarışmalara girdiler. Bu yarışmalarda kabiliyetlerini ortaya koydular. Yapılan seçmelerde Erzincanlı 13 sporcu birinci olduğu için projenin startını Erzincan'da verdik. Cumhurbaşkanımız bu projeyi en yüksek düzeyde destekliyor" diye konuştu.

Engelliyle engelsiz arasında bir saniye fark bulunduğuna işaret eden Yıldırım, "Şu an engelsiz olan, başına bir iş gelir ve hemen engelli hale gelebilir. Aslında engel bedende değil engeller zihindedir. Zihnimizdeki engelleri birer birer kaldıracağız. Birlikte yaşamanın mutluluğunu hep beraber göreceğiz. Ülkemiz zor şartlardan geçti, zor günler geride kaldı, gelecek artık gençlerindir" dedi. Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva ise engellilerle, engelsizlerin birbirini tanımasını ve ön yargıların aşılmasını istediklerini belirtti. Bu olumsuzlukları aşmak için etkinliği düzenlediklerini dile getiren Ayva, "İnşallah burada da engelli ve engelsizler bir arada spor yapacaklar" diye konuştu. Konuşmaların ardından Ayva, Bakan Yıldırım'a plaket takdim etti. Program, engelli ve engelsiz minik sporcuların jimnastik gösterisiyle son buldu.

Kaynak: AA / Güncel

Binali Yıldırım Erzincan AK Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title