Haberler

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım."Yaşam Kalitesini Arttırmayan Bir Siyasetle...

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "yaşam kalitesini arttırmayan siyasetle işleri olmadığını" söyledi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "yaşam kalitesini arttırmayan siyasetle işleri olmadığını" söyledi.

Bakan Binali Yıldırım, Adıyaman Üniversitesi ve Adıyaman Valiliği'ni ziyaretinde, kentin asırlardır çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yaptığını ve dünyanın 8. harikası Nemrut Dağı dolayısıyla dünyada çok iyi bilindiğini söyledi.

Adıyaman'ın günden güne geliştiğini ve hak ettiği hizmetleri almaya devam ettiğini ifade eden Yıldırım, "Son 9 yılda sadece bizim Bakanlığımız bünyesinde karayolları ile 345 milyon TL, toplam bakanlık hizmetleri ise 420 milyon TL'yi aşmış durumdadır" dedi.

AK Parti olarak benimsedikleri, "İnsanı yücelt ki devlet yücelsin" mantığıyla çalıştıklarını ifade eden ve "Yaşam kalitesini arttırmayan bir siyasetle işimiz yoktur" diyen Bakan Yıldırım, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve milletvekillerinin aynı anlayışla çalışmaya devam ettiğini vurguladı.

Temelini attıkları Nissibi Köprüsü hakkında da bilgi veren Yıldırım, "3. boğaz köprüsünün küçük bir modelidir. Henüz başlamadı. Ama Nissibi Köprüsü ondan önce yapılacak. 3. boğaz köprüsünü görmeden buradan Nissibi Köprüsü'nü görmüş olacağız" diye konuştu.

Adıyaman Havaalanı ve terminalinin kentin 30-40 yıllık ihtiyacını karşılayacağını bildiren Yıldırım, "Bir yerde havaalanı ne kadar gelişmişse o şehrin bir penceresi ve vitrini oluyor. İnsanlar ona göre kanaat getiriyor. O bakımdan biz bütün illerimizdeki havaalanlarını yeniliyoruz. Çok güzel, modern ve ruhu olan, sadece havaalanları değil, adliyeler, hükümet konakları ve okulları da yeniliyoruz" ifadesini dile getirdi.

-"Mahcup olurlar"-

Adıyaman'da yapılan yol çalışmalarına da değinen Yıldırım, yatırımlara ilişkin bilgi verdi.

"Burada vatandaşlarımızın değişik talepleri var. Bazıları ucuz siyaset yapıyor. Kulağıma geliyor. (Adıyaman'a ne yapıldı) diye. Biz şimdi ne yapıldığını anlatırsak onlar mahcup olurlar" diyen Yıldırım, kentteki yatırımların devam edeceğini vurguladı.

Bir gazetecinin "Adıyaman'a tren yolu yapılacak mı-" sorusunu da değerlendiren ve demiryolunun sadece Adıyaman'a gelmesinin bir anlam ifade etmeyeceğini bildiren Yıldırım, şunları kaydetti:

"Adıyaman Gölbaşı'ndan geçen bir demiryolu var. Adıyaman'a mesafesi 62 kilometre. Dolayısıyla bunu sadece Adıyaman'a getirmenin bir manası yoktur. Mutlaka Halep'e kadar uzanan, oradaki Nusaybin hattına bağlanacak 'GAP-Halep' diye bahsettiğimiz bu projeyle birleştirilmesi halinde bir anlam ifade ediyor. Uzun sürede bu bölgenin tamamı için bir planlama yapılıyor. Bunların fizibilitesi falan yapılacak ve kararı verilecek. Şimdi (Adıyaman'a demiryolu yapılacak) dersek olmaz. Yapsak da boşa gider. Milletvekillerimizin bu konuda gayreti var. Projeyi inceliyoruz. Böyle bir gelişme sağlarsak geliştirebiliriz."

Ziyaretlerde Bakan Yıldırım'a Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ve Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü tarafından yöreye ait el ürünleri, Nemrut heykelleri, Cendere Köprüsü minyatürü ile plaket takdim edildi.

Muhabir: Hakan Furkan / Mehmet Fatih Aslan / Sevil Çelik

Yayıncı: İbrahim Uyar - ADIYAMAN

Kaynak: AA / Yerel

Adıyaman Üniversitesi Binali Yıldırım Nissibi Köprüsü Nemrut Dağı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title