Haberler

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım Açıklaması

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, AK Parti iktidarının 3.döneminde, Başbakan'ın ortaya koyduğu hedefin açık ve net olduğunu belirterek, "Nedir bu hedef- Türkiye 2023'te, Cumhuriyetimizin 100.yılında 10 büyük ekonominin"...

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, AK Parti iktidarının 3. döneminde, Başbakan'ın ortaya koyduğu hedefin açık ve net olduğunu belirterek, "Nedir bu hedef- Türkiye 2023'te, Cumhuriyetimizin 100. yılında 10 büyük ekonominin içerisinde olacak. Yani dünyanın birinci liginde finali oynamaya hazırlanan bir ülke haline gelecek" dedi.

AK Parti Erzincan İl Başkanlığı tarafından Erzincan Belediyesi konferans salonunda düzenlenen "Siyaset Akademisi" toplantısının açılışında konuşan Bakan Yıldırım, AK Parti'nin 9 yıllık iktidarı döneminde "dağ gibi sorunların, dağ gibi yatırımlara" çevrildiğini söyledi.

Siyaset akademilerinin temellerinin AK Parti'nin kurulduğu 2001 yılında atıldığına dikkati çeken Bakan Yıldırım, "Türk insanının mutluluğu için nasıl bir siyaset yapacağımızı birbirimizle paylaşmak, siyasette söylem, eylem birliğini geliştirmek için, vatandaş, yönetici, siyasetçi ilişkilerinin nasıl olması gerektiğini anlatmak ve anlamak için 2001 yılının imkanlarıyla bir çalışma başlatmıştık. Bugün o çalışma dalga dalga yurt genelinde devam ediyor" dedi.

Türkiye'nin geçmişte bazı dönemlerde, siyaset noktasında sınıfta kaldığını belirten Bakan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'nin maalesef geçmiş yıllarda, 70'li yıllarda, darbe dönemlerinde, darbe sonrası 90'lı yıllarda siyaset alanında sicili pek parlak değil. Zayıf iktidarlar, demokrasi dışı faaliyetler maalesef siyasetin alanını hep daralttı. ve bunun sonunda Türkiye bırakın birinci ligi, üçüncü lig ülkesi durumuna düştü. Ama AK Parti iktidarının 3. döneminde, yani ustalık döneminde, Başbakanımızın ortaya koyduğu hedef açık ve nettir. Nedir bu hedef- Türkiye 2023'te, Cumhuriyetimizin 100. yılında 10 büyük ekonominin içerisinde olacak. Yani dünyanın birinci liginde finali oynamaya hazırlanan bir ülke haline gelecek. Elhamdülillah Türkiye'yi bugün birinci lige biz soktuk. Türkiye bugün dünyanın 16. büyük ekonomisi. Nereden aldık- 23. ekonomiden aldık. Bu gün G-20 diye dünyada 7 milyon insanın geleceğini belirleyen, sorunlarını konuşan, küresel krizlere küresel barış getirmeye çalışan, önde gelen ülkelerin arasında Türkiye var. Bunu AK Parti iktidarı 9 yılda başardı. Şimdi daha ileri. İlk 10 içerisinde yerimizi almak. Siyaset akademisinin konusu da bu. Lider ülke Türkiye. Liderlik Türkiye için, Türk milleti için yeni bir şey değil. Yabancı bir şey de değil. Bu millet bu işi 600 yıl yaptı."

- ERZİNCAN

Kaynak: AA / Yerel

Erzincan Belediyesi Binali Yıldırım Ak Parti Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title