Haberler

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan Açıklaması

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Bizim gri listeye düşme lüksümüz yok. Sektörün paydaşları hazır burada iken, bunun gereğini yapmak zorundayız, yapacağız, birilerinin canı yansa da." dediBakan Arslan, Piri Reis Üniversitesinin 2016-2017 Akademik Yılı Resmi Açılış Töreninde, yarınların başarılı kurulabilmesi için geçmişin iyi bilinmesi gerektiğini kaydetti.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Bizim gri listeye düşme lüksümüz yok. Sektörün paydaşları hazır burada iken, bunun gereğini yapmak zorundayız, yapacağız, birilerinin canı yansa da." dedi

Bakan Arslan, Piri Reis Üniversitesinin 2016-2017 Akademik Yılı Resmi Açılış Töreninde, yarınların başarılı kurulabilmesi için geçmişin iyi bilinmesi gerektiğini kaydetti.

15 Temmuz'un kendine gelme işlemi olduğunu aktaran Arslan, "Keşke yaşamasaydık. Ama keşkeler fayda etmediğine göre, o kangrenin daha da büyüyüp gelecekte başımıza belalar açmaması adına o akşam önemliydi." dedi.

Arslan, o akşama dair önemsediği en önemli şeylerden birisinin siyasi görüş, etnik yapı ve mezhep farkı gözetmeden millet olma şuuru ile halkın sokağa çıkması olduğunu belirterek, milletin o gün dünyaya ders verdiğini dile getirdi.

Bu noktada kadınların yerinin yadsınamaz olduğunu vurgulayan Arslan, o gün kadınların tankların önüne kendini siper ettiğini hatırlattı.

"Gri listeye girdik gireceğiz"

Bakan Arslan, denizcilik sektöründe son 14 yılda önemli mesafeler kat edildiğini söyledi.

2023 hedeflerine dikkati çeken Arslan, bir iş programı yaparak o kapsamda adım adım yürümenin en sağlıklı yöntem olduğundan bahsetti.

Arslan, denizcilik anlamında son dönemde önemli mesafeler kat edildiğini, bunlardan en önemlisinin de kara listeden beyaz listeye geçiş olduğunu dile getirdi.

Bunun olmazsa olmazının armatörlerin gemilerini en sağlıklı şekilde işletilebilir tutması olduğunu anlatan Arslan, ancak şu anda bir tehlike çanının çaldığına dikkati çekerek, "Gri listeye girdik gireceğiz." dedi.

Arslan, 13-14 yılda elde edilen bir kazanımın birilerinin keyfi için heba etme şanslarının olmadığını ifade etti.

"Bizim gri listeye düşme lüksümüz yok. Sektörün paydaşları hazır burada iken, bunun gereğini yapmak zorundayız, yapacağız, birilerinin canı yansa da…" ifadelerini kullanan Arslan, burada el birliği yaparak yanlışa düşmeme çağrısında bulundu.

"Kriz dünyada en başta denizcilik sektörünü etkiledi"

Arslan, krizin dünyada en başta denizcilik sektörünü etkilediğini söyledi.

Türkiye'de kayıtlı gemi adamı sayısının 177 bine çıktığı bilgisini veren Arslan, "Çin'den sonra dünyada en çok gemi adamı yetiştiren ülke durumundayız. Bu gurur duyulacak önemli bir şey." diye konuştu.

Arslan, Türkiye'nin yeniden yüzünü denize dönmüş durumda olduğunu dile getirdi.

Meslektaşlarını görmenin kendisini mutlu ettiğini bildiren Arslan, bugün meslektaşlarının bir çoğunun sektörde söz sahibi olduğunu ifade etti.

Konuşmasından sonra bakana günün anısına Piri Reis Haritasını sembolize eden el yapımı bir tablo hediye edildi. Daha sonra Piri Reis Üniversitesi Simülatör Merkezinin açılış kurdelesi kesildi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Ahmet Arslan Piri Reis Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title