Haberler

Ulaştırma Bakanı Yılmaz'ın İzmir Ziyareti

Bir Dizi Ziyaretler İçin İzmir'e Gelen Ulaştırma Bakanı İsmet Yılmaz, Dokuz Eylül Üniversitesi'nde (Deü) Gerçekleştirilen Açılışın Ardından Gemi Mühendisleri Odası İzmir Şubesi'ni Ziyaret Etti. Bakan Yılmaz, Gemi ve Yat İnşası ile İlgili İzmir'de Önemli Çalışmaların Olduğunu Söyledi.

Bir dizi ziyaretler için İzmir'e gelen Ulaştırma Bakanı İsmet Yılmaz, Dokuz Eylül Üniversitesi'nde (DEÜ) gerçekleştirilen açılışın ardından Gemi Mühendisleri Odası İzmir Şubesi'ni ziyaret etti. Bakan Yılmaz, gemi ve yat inşası ile ilgili İzmir'de önemli çalışmaların olduğunu söyledi.

İzmir'de tersane sıkıntısı olduğunu belirten Gemi Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Emrah Erginer, Ulaştırma Bakanı ismet Yılmaz'dan bu alanda destek istedi. Erginer, "Değerli Ulaştırma eski Bakanımız Binali Yıldırım'ın ve sizin de ortak çalışmaları sonucu Türkiye sipariş almada dünya dördüncülüğüne oynuyor. Ama Ege Bölgesi'nde ne yazık ki bu oran yüzde sıfır. Gemi inşayı bir yana bırakalım, komşumuz Yunanistan 150 milyon dolar getiri sağlıyor. Dünyada bir numaralı armatör. Hem kendi kaynaklarıyla,

hem diğer farklı kaynaklarla denizcilikte en önde gidiyor. Bizim ise bu bölgede bir tamir, bakım-tutum tersanemiz bile yok. Acil olarak bir bakım-tutum tersanesine ihtiyacımız var. Ordu bizim şerefimiz, namusumuz. Hiçbir zaman o tersaneyi geri alalım diye bir kamuoyu yaratma çabasında olmadık. Fakat bizim de bu ihtiyacımız karşılanmalı. Bunun yanında ara eleman sıkıntısı var. Ara elemanlar olmadığı için mühendisler işini yapamıyor" dedi.

Gemi Mühendisleri Odası Genel Başkanı Sacit Demir ise ciddi yatırımlar yapmak istediklerini ifade ederek, "Biz çok romantik düşünüyoruz. Ege'nin meltem rüzgarlarında gemi yapmak istiyoruz. Bunun için de sizin desteğinize ihtiyacımız var" diye konuştu.

Türkiye'nin denizcilikte çok iyi bir noktada olduğunu ifade eden Ulaştırma Bakanı Yılmaz, gemicilik alanında ciddi çalışmaların olduğunu söyledi. Gemicilikle ilgili sorunların giderileceğine dair söz veren Bakan Yılmaz, "Türkiye olarak gemi inşa mühendislerine minnettarız. Dünyada sayı olarak en fazla sipariş alan ülkeyiz. Dünyada Çin'den sonra en fazla makine sipariş eden ülkeyiz. Dolayısıyla gemi inşacıların Türkiye'nin önünü açtığını görüyoruz. İzmir'de hem yat inşa, hem de gemi inşa ile ilgili önemli

çalışmalarımız var. Bedel meselesi çözüldükten sonra yat inşa Çaltıdere'de, gemi inşa ve tamir-bakım ise Çandarlı'da olacak. İnşallah bütün problemler çözülüp Haziran ayında tahsis aşamasına gelebiliriz. Türkiye'nin ufku açık, denizciliğin önü çok daha açık. Gönlünüz ferah olsun" şeklinde konuştu.

(EY-YK-OM-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title