Haberler

Ulaştırma Bakanı Yıldırım: "Telekom Hisselerinin Bir Bölümü Gelecek Yıl Halka Arz Edilerek Satılacak"

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Telekom'da Geri Kalan Kamu Hisselerinin Bir Bölümünü Gelecek Yık Halka Arz Edeceklerini Söyledi. Yıldırım, Bölünmüş Yollar ve Otoyollar Döneminin Geride Kaldığını ve "İletişim Otoyollarının Yapıldığını" Belirterek "2008'in Sonunda Türkiye'nin Her Tarafında Adsl Olacak" Dedi.

-Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Telekom'da geri kalan kamu hisselerinin bir bölümünü gelecek yık halka arz edeceklerini söyledi. Yıldırım, bölünmüş yollar ve otoyollar döneminin geride kaldığını ve "iletişim otoyollarının yapıldığını" belirterek "2008'in sonunda Türkiye'nin her tarafında adsl olacak" dedi.

SAFRANBOLU (ANKA) - Hülya Ömür bildiriyor- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Telekom'da geri kalan kamu hisselerinin bir bölümünü gelecek yık halka arz edeceklerini söyledi. Yıldırım, bölünmüş yollar ve otoyollar döneminin geride kaldığını ve "iletişim otoyollarının yapıldığını" belirterek "2008'in sonunda Türkiye'nin her tarafında adsl olacak" dedi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Devlet Demiryolları tarafından 3 ay önce sipariş edilen 10 bin ton hızlı tren rayının ilk 5 bin tonunun devir teslim törenden sonra Safranbolu'da iftar yemeğine katıldı. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldırım, Telekom'la ilgili soruları yanıtladı.

-TELEKOM'UN HALKA ARZI GELECEK YIL-

Oger Telekom'un hisselerinin Hollandalı bir gruba satılmasıyla ilgili bir bilgiye sahip olmadığını söyleyen Yıldırım, Oger Telekom'un kendi hisselerinin bir kısmını satmaya niyeti olduğunu, Türk Telekom hisselerinin ise satışını düzenleyen ortak bir sözleşme bulunduğunu kaydetti.

Yıldırım, Oger Telekom'un ortak sözleşme dışında her hangi bir işlem yapamayacağına dikkat çekti.

Türk Telekom'daki kamu hisselerinin halka arzıyla ilgili özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın bir planlama çalışması yaptığını ifade eden Yıldırım "2008'de büyük ihtimalle hisseleri halka arz edeceğiz. Ne kadarlık kısmının halka arz edileceğine ilişkin stratejik belge hazırlanıyor. Son dönemde iletişim sektöründe değer artışı var. Telekom'da bundan payını alır" diye konuştu.

Bir gazetecinin "Kamu hisselerinin tamamı mı halka arz edilecek?" sorusu üzerine Yıldırım, devletin kademe kademe Türk Telekom'dan çıkacağını belirterek "Birden bire olmaz ama küçük bir hisse kalması lazım. Altın hisse var" dedi.

Kablolu televizyon işletmeciliği konusunda anlaşmazlığın olduğu hatırlatılması üzerine Yıldırım, bir gelişme sağlanamadığını, hukukun üstünde bir şey olmadığını kaydetti.

Yıldırım, "Senin davalı, icralı malın varsa birine hadi gel bunu satıyorum desen gelir mi, gelir. Ölü parasına almak ister" dedi.

Yıldırım, Türk Telekom'daki grev kararıyla ilgili de, Haber-İş'in Türk Telekom'la görüşmesi olduğunu veya olacağını belirtti. Kendisinin, anlaşma zemini gördüğünü kaydeden Yıldırım, görüşme sonrasında hala anlaşma olmaması durumunda Türk-İş Başkanı Salih Kılıç ile tarafları davet edeceklerini ve "işi tatlıya bağlayacaklarını" dile getirdi.

-ADSL YILI-

İnternet altyapısı ile ilgili bilgi veren Yıldırım, 2003 yılında Türkiye'nin internet kullanınımın Afrika ülkeleri seviyesinde olduğunu, bugün ise Avrupa seviyesine geldiğini belirtti.

Yıldırım "Bölünmüş yollar dönemini geçtik, otoyollar dönemini geçtik. İletişim otoyollarını bu dönemde yaptık. Bizim insanımız hız meraklısı. Otomobil sürerken de hızı seviyor, internette de hızı seviyor. Bu da internet alt yapısıyla ilgili. Yılların ihmal edilmiş alt yapısını kısa bir süreye sığdırmaya çalışıyoruz. O da bu kadar oluyor. Seçim gezilerinde de artık vatandaşlar yol, su değil adsl istiyor. 2008'in sonunda Türkiye'nin her tarafında adsl olacak" diye konuştu.

-ULAŞTIRMADAKİ DİĞER KONULAR-

Ulaştırma Bakanı Yaldırım, gazetecilerin soruları üzerine, Sakarya'daki hızlı tren fabrikasını 1,5-2 ay içerisinde açmayı hedeflediklerini söyledi. Yıldırım, ilk olarak fabrikada metro vagonlarını üreteceklerini kaydetti.

Bir gazetecinin Ro-Ro seferleriyle ilgili çıkan haberleri hatırlatması üzerine, konuyla ilgili bakanlıktan görüş alındığını ifade etti. Yıldırım, "Bizi nasıl ilgilendiriyor, mal başkasının malı, alan başkası. Bizi şunun için ilgilendiriyor, bizim Avrupa'ya ithalat ve ihracatımızın yüzde 80'i bu hat üzerinden yapılıyor. Dolayısıyla stratejik önemi var. İşler usulüne göre yapılırsa kimin ne aldığı ve ne verdiği bizi ilgilendirmez. Kimsenin iş yapmasına, yatırım yapmasına engel olmayız" dedi.

-HAVAYOLLARINDAKİ REKABET-

Ucuz uçak biletlerinde bazı sıkıntıların yaşandığına ilişkin soru üzerine Yıldırım, müşteriyi yanıltma olması durumunda vatandaşın Rekabet Kurumu'na şikayet etmesi gerektiğini söyledi.

Yıldırım, yıkıcı rekabete izin vermeyeceklerini belirterek maliyetin altında sürekli ucuza taşımanın sefer emniyetine zarar vereceğini kaydetti. Türkiye'deki havalimanlarının Air Bus 380 uçaklarına uygun olmadığı yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine Yıldırım, gösteri amaçlı olması durumunda Air Bus 380 tipi uçaklara izin verebileceklerini kaydederek ticari anlamda sefer yapılabilmesi için diğer unsurların gözden geçirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title