Haberler

Ulaştırma Bakanı Yıldırım: Bolu Tüneli'ndeki Kazaları Abartmamak Lazım

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Bolu Dağı Tüneli'nin Çok Yararlı Bir Proje Olduğunu Belirterek, "Kaza Kurallara Uymamaktan Kaynaklanıyor. Bunu Çok Abartmamak Lazım" Dedi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Bolu Dağı Tüneli'nin çok yararlı bir proje olduğunu belirterek, "Kaza kurallara uymamaktan kaynaklanıyor. Bunu çok abartmamak lazım" dedi. Yakında ikinci tünelin de açılacağını belirten Bakan Yıldırım, tünellerin tam olarak faaliyete geçmesinin hem trafiğe hem de ticarete yarar sağlayacağını dile getirdi. Binali Yıldırım, Bulgaristan'ın vize uygulaması hakkındaki tartışmalara ilişkin olarak ise, "Bulgaristan AB üyesi olduğu için AB kuralları geçerli oluyor ve ikili anlaşmalar bir kenara bırakılıyor. Aslında değişen birşey olmadı. Çıkarılan gürültü niye?" dedi. Bakan Yıldırım ayrıca, yurtdışında yaşayan Türklerin yakın gelecekte bilgisayar sistemi ile Türkiye'deki seçimler için oy kullanabileceğini ifade etti.

İsveç'in başkenti Stockholm'deki temaslarını tamamladıktan sonra Malmö kentine geçen Bakan Yıldırım, Stockholm Büyükelçisi Necip Egüz ve Malmö Fahri Başkonsolosu Mustafa Arhan ile birlikte mezunu olduğu Uluslararası Denizcilik Üniversitesi'ni ziyaret etti. Rektör Karl Laubstein ve yöneticilerle sohbet eden Yıldırım, Türkiye'nin zaman zaman gerek kendi imkanları gerekse uluslararası imkanlarla Denizcilik okuluna öğrenciler gönderdiğini belirterek "Ben de 1990-1991 yıllarında BM Kalkınma Programı bursu ile burada yüksek lisans eğitimi aldım" dedi. Bakan Yıldırım, üniversite ile Türkiye arasında daha yakın işbirliği yapılması ve Türkiye'den daha çok öğrenci gönderilmesi konusunda yönetim ile mutabakata vardıklarını söyledi.

'BOLU TÜNELİ YARARLI OLDU'

Malmö ziyareti sırasında DHA'nın sorularını yanıtlayan Bakan Yıldırım, Bolu Dağı Tüneli projesinin 17 yıllık bir geçmişi olduğunu hatırlatarak, ikinci tünelin de hazır olduğunu ancak soğuk nedeniyle asfalt kaplamanın yapılamadığını söyledi. Bakan Yıldırım, "Havalar ısınır ısınmaz o da yapılacak ve ikinci tünel de açılacak. Kaza kurallara uymamaktan kaynaklanıyor. Bunu çok abartmamak lazım. Tünel tek yönlü de olsa, Bolu'daki hava şartlarında çok ciddi bir kolaylık sağladı. Tam faaliyete geçince hem trafik kazaları azalacak hem de ticarete ciddi yararı olacaktır. Proje 1 milyar 200 milyon dolarlık bir projedir“ dedi.

'VİZE KONUSUNDA BOŞUNA GÜRÜLTÜ ÇIKARDILAR'

Bulgaristan vizesi konusunda ise kamyon şoförleri ve nakliyat şirketlerinin 'boşuna gürültü çıkardıklarını' vurgulayan Bakan Yıldırım, "Bulgaristan 1 Ocak 2007 tarihinden itibaren AB üyesi olduğu için AB'nin kuralları geçerli oluyor ve ikili anlaşmalar bir kenara bırakılıyor. Böyle olunca aslında değişen bir şey olmadı ama çıkarılan gürültü niye? Eskiden kapıda alınan vizeler şimdi konsolosluklarda alınıyor. Biz nakliyat şirketlerine bunu çok önceden bildirdik ve uyardık. Ama vize rejiminde bir değişiklik yok. Tek değişiklik kapı yerine konsoloslukta vize verilmesi. Ama insanlar malesef önceden tedbir almıyor ve sanki ilk defa karşılışıyor gibi 'Bu nereden çıktı?' diyorlar“ diye konuştu. Giriş-çıkış yapan araçların bilgisayar ağı ile takip edildiğini ve bir sefer giriş-çıkış yapan aracın bilgisayara kayıt olduktan sonra diğer giriş-çıkışların da dakikadan daha az sürede işlemlerinin yapıldığını elirten Yıldırım, Bulgaristan gümrüğünün 24 saat çalışmaması nedeniyle Türkiye'nin yapacağı bir şey olmadığını söyledi.

YURTDIŞINDAKİ TÜRKLERE BİLGİSAYAR SİSTEMİYLE OY HAKKI

Yurtdışında yaşayan Türklere, yaşadıkları ülkelerde Türkiye'deki seçimler için oy kullanma hakkı verileceğini belirten Yıldırım, "Bilgisayar sistemi ile oy kullanma konusunda hazırlıklarımız tamamlanmak üzere. Bu seçime yetişmese bile bir dahaki seçimde mutlaka bu hak vatandaşlarımıza tanınacaktırö dedi.

Almanya'nın başkenti Berlin'e geçen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım akşam saatlerinde Ulaştırma Bakanı Wolfgang Tiefensee ile görüşecek. Bakan Yıldırım, bu gece geç saatlerde Berlin'den Ankara'ya dönecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title