Haberler

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Kırkdilim Yolunu Açtı

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye'nin tehlikeli geçişlerinden biri olan Çorum-Osmancık yolundaki Kırkdilim Geçişi'ni hizmete açtı.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye'nin tehlikeli geçişlerinden biri olan Çorum-Osmancık yolundaki Kırkdilim Geçişi'ni hizmete açtı.

Çorum-Laçin-Osmancık yolu üzerinde bulunan ve coğrafi yapısından dolayı çok müdahale edilemeyen Kırkdilim Geçişi'nin açılış törenine Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım geldi. Karayolu ile Çorum'a gelen Bakan Yıldırım beraberinde Vali Nurallah Çakır, daire müdürleri ile birlikte açılışı gerçekleştirdi.

Sinop'tan başlayıp Çorum, Yozgat, Kayseri, Niğde üzerinden Akdeniz'e ulaşan ve çok sayıda ölümlü trafik kazasına yol açan, bu nedenlede adı tehlike ile anılan geçişin ihale süreci, Ulaştırma Bakanı Yıldırım'ın 2008 Temmuz ayında yolu incelemesi ve uygun projenin yapılması talimatı vermesiyle başladı. Proje çalışmaları 3 yıl süren ve 205 metre yüksekliğindeki yarmalara iş makinelerinin 3 ayda çıkabildiği yol, zorlu çalışmanın ardından tamamlandı.

30 milyon lira maliyetle yapılan ve 3 yılda tamamlanan yolun açılışında konuşan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "Türkiye'yi hızlı tren ile tanıştırdık. Hızlı treni olan 8'inci ülke olduk. İletişimde Afrika ile aynı seviyedeydik, şimdi artık köylerimizde bile hızlı internet var. Çok daha fazlası olacak" diye konuştu.

Kırkdilim'in geçilemez denildiğini, 2008 yılında bölgede yaptığı incelemenin ardından burası için bir proje hazırlanması talimatını verdiğini anlatan Bakan Binali Yıldırım, "Burası şimdi çok daha yüksek kaliteli bir yol haline geldi. Bu yol sadece Laçin'i Çorum'a bağlamıyor. Bu geçit, Karadeniz'i Adana'ya kadar indiriyor' dedi.

Bakan Yıldırım konuşmasının ardından Kırkdilim geçidinin açılış kurdelesini kesti. Bakan Yıldırım ayrıca Çorum Valiliği'ne ait VIP minibüsün direksiyonuna geçerek Kırkdilim'den ilk geçişi yaptı.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, açılış töreninin ardından Kırıkdilim'de çalışan asfalt işçileri ile birlikte iftar yaptı. Yıldırım, işçiler, vatandaşlar ve diğer davetlilerle şantiye alanında iftar yapmanın ayrı bir mutluluk olduğunu ifade etti. İşçilerle bir süre sohbet eden ve yolun açılışında emeği geçenlere teşekkür eden Bakan Yıldırım, Çorum'dan ayrılarak Ankara'ya gitti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title