Haberler

Ulaş'ta Okuma-yazma Kursuna Gidenler Belgelerini Aldı

Sivas'ın Ulaş ilçesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan okuma-yazma kurslara katılanlar belgelerini aldı.

Sivas'ın Ulaş ilçesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan okuma-yazma kurslara katılanlar belgelerini aldı.

İlçe merkez ve köylerindeki çeşitli okullarda 30 gün boyunca eğitim gören ve kursu başarıyla tamamlayan kursiyerler için ilçedeki okullarda okur-yazar belgesi dağıtım töreni düzenlendi.

Kaymakam Mahmut Sami Yılmaz, belge dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, okuma yazma seferberliğinin Ulaş'ta başarılı bir şekilde sürdürüldüğünü söyledi.

Kursa yoğun katılım olduğunu aktaran Yılmaz, "İlçemizde 16 ayrı kursta 118 kursiyerimiz okuma yazmayı öğreniyor. Bugün de Yenikarahisar Mahallesi Mehmet Ali Demet İlk ve Ortaokulu ile Ulaş İlkokulundaki kurslarımıza katılan 31 kursiyere okur yazar belgelerini teslim ettik." dedi.

Kursiyerlerden Şasede Dalgıran (67) da okuma yazma öğrendiği için çok mutlu olduğunu dile getirerek, "Ailem 'kız çocuğu okumaz' diye okula göndermedi. Okuma bilmediğim için çok üzülüyordum. Fakat okuma yazma kursuna katıldım, okumayı öğrendim. Okuma öğrendikten sonra Ulaş'taki bir markete girdim. Gıda malzemelerini okuyarak aldım. Çok sevindim, çok mutlu oldum." diye konuştu.

Törene, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Bülent Çezik, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Halil Duman ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hayati Coşgun da katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title