Haberler

Ukraynalılar Adana'da gözyaşlarıyla Rusya'yı protesto etti: Sayın Putin, bu kanlı siyasete hayır

Güncelleme:

Adana'da yaşayan Ukraynalılar, Rus işgaline tepki gösterdi. Adana- Ukrayna Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İrem Tari, Ukrayna için savaşmaya gönüllü olduklarını açıklarken "Sayın Putin, bu kanlı siyasete hayır diyoruz" ifadelerini kullandı.

Adana- Ukrayna Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği, Atatürk Caddesi'nde toplandı. Grup, ellerinde Ukrayna bayrakları ve dövizler taşıyarak, Rusya aleyhine slogan attı. Grup adına açıklama yapan Adana- Ukrayna Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İrem Tari, ülkeleri için savaşmaya gönüllü olduklarını söyledi. Tari, "Şuanda bizim memleketimiz bombalar altında. Kardeş sandığımız kişiler bizleri öldürmeye gidiyor."

"SAYIN PUTİN BU KANLI SİYASETE HAYIR DİYORUZ"

"Yapmayın. Bizler beraber büyüdük, aynı okula gittik. Aynı sırada oturduk, beraber kumda oynadık. Yazıktır, günahtır. Benim annem Rusya vatandaşı babam Ukraynalı. Ben hangisinden vazgeçeceğim. Sayın Putin, bu kanlı siyasete hayır diyoruz. Buradaki herkes ailelerinden haber alamıyor. Ben babama 2 gün ulaşamadım. Dün kuzenlerimle görüşürken bomba patladı ve 24 saat geçti halen ulaşamadım. Biz biriz. Biz bir aileyiz. Eğer gerekirse, bu savaş durmazsa ben kendi hayatımı Ukrayna için vermeye hazırım. Eşim dünden bu yana gitmek istiyor, zor durduruyorum" diye konuştu.

Bir başka Ukraynalı vatandaş ise gözyaşlarıyla Türkiye ve Avrupa Birliği ülkelerinden yardım istedi. Grup daha sonra Ukrayna Milli Marşı'nı okuyup 'Ukrayna Yaşasın', 'Kahramanlar Yaşasın' sloganları attı. Bu sırada bazı Ukraynalılar ise gözyaşı döktü.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Ukrayna Adana Rusya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title