Haberler

Ukrayna'nın Doğusundaki Gelişmeler

Ukrayna yanlılarının gösterisinde olay çıktı Yürüyüş yapan Ukraynalılara Rusya yanlısı bir grup saldırdı.

Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk kentinde Ukrayna'nın bütünlüğü için barışçıl başlayan gösteride olay çıktı. Rusya yanlılarının göstericilere saldırması sonucu en az 5 kişi yaralandı.

Donetsk'in merkezi noktalarından birinde Ukrayna'daki ayrılıkçı hareket karşıtı gösteri düzenlendi. Barışçıl başlayan gösteride Ukrayna'nın bölünmesine karşı çıkanlar, ünlü atlet Sergey Bubka'nın adının verildiği spor kompleksinin önünde toplandı.

Göstericiler buradan başlayarak kentin ana caddesi üzerinden Rusya yanlılarının ay başından bu yana işgal altında tuttuğu yönetim binasının tersi istikamete doğru meşaleler yakarak yürüyüşe geçti. Ukrayna bayrakları taşıyan ve "Donetsk Ukrayna'ya aittir" şeklinde sloganlar atan yürüyüşçülerin içinde maskeli kişiler dikkati çekti. Cadde trafiğe kapanırken, çok sayıda polis geniş güvenlik önlemleri aldı.

Yürüyüş devam ederken, işgal altındaki yönetim binasından en az 100 Rusya yanlısı üniformalı, maskeli ve eli sopalı kişi göstericilerin yoluna çıktı. Kısa süre sonra başlayan karışıklıkta çok sayıda kişi başlarından aldıkları sopa darbeleriyle yaraladı.

Önce Ukrayna ve Rusya yanlıları arasında konuşlanan polis, olay çıkınca ses ve sis bombaları kullandı. Ancak polisin bunun dışında iki tarafı ayırmak için herhangi bir önlem almaması dikkati çekti.

Olaylarda, aralarında gazetecilerin de bulunduğu en az 5 kişi yaralandı. Olay yerindeki sağlık görevlileri yaralılara müdahale etti.

Karışıklık sırasında kalabalık ara sokaklara dağıldı. Ana cadde üzerinde maskeli ve eli sopalı kişiler dolaşırken, güvenlik güçlerinin hiç kimseyi gözaltına almadığı görüldü.

Ukrayna'nın doğusunda bir süredir devam eden Rusya yanlısı ayrılıkçı hareket bölgede gerilime neden oluyor. Nisan ayı başından bu yana ülkenin doğusundaki çok sayıda kent ve ilçede kamu binaları Rusya yanlısı silahlı kişilerce işgal altında tutuluyor. - Donets'ka Oblast'

Kaynak: AA / Güncel

Rusya Federasyonu Donetsk Ukrayna Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title