Haberler

Ukrayna Heyeti Isparta'da

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca Düzenlenen Türkiye-ukrayna Turizm Karma Komisyonu 3. Dönem Toplantısı'na Katılmak Üzere Antalya'ya Gelen Ukrayna Heyeti, Isparta'da İncelemelerde Bulundu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca düzenlenen Türkiye-Ukrayna Turizm Karma Komisyonu 3. Dönem Toplantısı'na katılmak üzere Antalya'ya gelen Ukrayna heyeti, Isparta'da incelemelerde bulundu.

Ukrayna heyetini Davraz Kayak Merkezi'nde karşılayan Isparta Valisi Şemsettin Uzun, Isparta Vali Yardımcısı Mehmet Yıldız ile Kültür ve Turizm İl Müdürü Abdullah Kılıç, heyete kayak merkezini gezdirdi. Vali Uzun, kentin güller, göller ve halılar şehri olduğunu belirterek, Ukrayna ile Türkiye'nin ticaret ağının yüksek olduğunu, ancak bu ağın daha da çok genişletilmesinde iki tarafın da fayda sağlayabileceğini dile getirdi. Ukraynalı turist sayısının bu sene 485 bin olduğunu ifade eden Vali Uzun, turistlerin daha çok Antalya'yı tercih ettiklerini söyledi. Vali Uzun, Isparta'da çok değişik doğal ve kültürel güzelliklerin olduğuna dikkat çekti.

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Oleksandr Mechensko ise, Türkiye ile turizm potansiyelinin artırılmasının yanı sıra ortak projelere de imza atacaklarını ifade etti. Ukrayna heyetine İkili Turizm İlişkileri Şube Müdürü Özgen Türkgücü, Dış İlişkiler ve AB Koordinasyon Dairesi Başkanlığı İkili Turizm İlişkileri Şubesi Mütercimi Pınar Arslan da eşlik etti.

Ukrayna heyetinde Kırım Özerk Cumhuriyeti Turizm Beldeleri Bakanı Volodymyr Savelyev, Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Oleksandr Mışçenko, Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Turizm ve Belde Hizmetleri Ekonomi ve Yatırım Politikası Dairesi Başkanı Svitlana Shkurko, Ukrayna-Türk Turizm İşbirliği Komisyonu Sorumlu Sekreteri Elvira Slobondenyuk, Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Türkiye ve Güney Kafkas Bölümü 2. Katibi Bohdan Serhıychuk, Ukrayna-Türkiye Turizm İşbirliği Komisyonu İdari Sekreteri Irina Seminog, Ukrayna Ticari Birlikleri Turizm Federasyonu Enstitüsü Rektör Yardımcısı Hennadi Naumenko, Ukrayna Tur Operatörleri Birliği Başkan Yardımcısı Lyudmyla Vlasenko, Referent Svitlana Nesterova yer alıyor.

(OB-AT-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title