Haberler

Ukrayna Dışişleri Bakanı Yatsenyuk Kabil'de

Çeşitli Temaslarda Bulunmak Üzere Afganistan'ın Başkenti Kabil'e Gelen Ukrayna Dışişleri Bakanı Arseniy Yatsenyuk, Afgan Meslektaşı Rangin Dadfar Sıpanta ile Bir Araya Geldi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Afganistan'ın başkenti Kabil'e gelen Ukrayna Dışişleri Bakanı Arseniy Yatsenyuk, Afgan meslektaşı Rangin Dadfar Sıpanta ile bir araya geldi.

Dışişleri Bakanlığı'nda düzenlenen iki ülke ilişkilerinin ele alındığı görüşmenin ardından ikili, ortak açıklamada bulundu. İlk olarak konuşan Afganistan Dışişleri Bakanı Rangin Dadfar Sıpanta, "İki ülke arasında işbirliğinin geliştirilmesi konusunu ele aldık. Görüşmelerimiz son derece olumu geçti. Sayın Dışişleri Bakanı Yatsenyuk da Afganistan'a yeniden yapılandırmanın yanı sıra askeri alanda da yardım etmeye hazır olduklarını ifade etti. Ukrayna'nın 2007 yılı sonuna kadar Kabil'de elçilik açması

konusunda mutabakata vardık. Ukrayna devleti ve Ukraynalı müteşebbisler Afganistan'da yeni yatırımlar yapacak" dedi.

Konuk Dışişleri Bakanı Yatsenyuk da, Ukrayna'nın Afganistan'a yardımlarının kademeli şekilde devam edeceğini belirterek, "Birinci adım, insani yardım olacak. Daha sonraki aşamada ise Ukrayna, Afgan öğrencileri kabul edecek. Şu anda Ukrayna'da 49 Afgan öğrenci eğitim görüyor; bu sayıyı arttıracağız. Afgan öğrenciler, Ukrayna'da askeri ve idari eğitim de alacak. Ukrayna devleti, Afganistan'ın kalkınmasında yerini alacak. İşbirliğimizi ileri götürmek amacıyla Ukrayna Afganistan'da elçilik açacak. Ukrayna,

doğal kaynaklarını çıkarmak konusunda da tecrübeli bir ülke; bu konuda da Afganistan'a yardım edeceğiz" şeklinde konuştu.

(AG-CY-CY-ÖK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title