Haberler

Ukrayna'daki olaylar - göstericilerin önlemleri -

Kiev'de hükümeti protesto eylemlerinin sürdüğü Bağımsızlık Meydanı ve çevresinde göstericiler, buz dolu çuvalların erimesi nedeniyle barikatları kum, toprak ve demirlerle güçlendirdi.

Kiev'de hükümeti protesto eylemlerinin sürdüğü Bağımsızlık Meydanı ve çevresinde göstericiler, buz dolu çuvalların erimesi nedeniyle barikatları kum, toprak ve demirlerle güçlendirdi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç'in 21 Kasım'da AB ile ortaklık anlaşmasından vazgeçmesi üzerine başlayan ve zaman zaman sıcak çatışmaların yaşandığı Dinamo Kiev Stadı önünde, "kırılgan ateşkes" devam ediyor.

Bağımsızlık Meydanı'ndaki gösteriler ve Belediye binası, Ukrayna Evi, Eylül Evi ile Profsayuz (Sendikalar Birliği) binalarının işgali sürerken göstericilerin barikatları güçlendirdiği gözlemlendi.

Hava sıcaklığının artmasıyla barikatlarda yer alan çuvalların içindeki buz ve karların erimeye başlaması üzerine göstericiler, barikatları kum, toprak ve demirlerle güçlendirdi.

Öte yandan Kiev Savcısı Nikolay Beskişki, yaptığı açıklamada, kanun gereği işgal edilen kamu binaları ve yolların boşaltılması halinde tutuklu bulunan göstericilerin salıverileceğini ve haklarında dava açılan göstericilerin davalarının düşeceğini hatırlatarak şu an şehir merkezindeki 9 sokağın barikatlarla kapandığını ve Belediye binasının göstericilerin işgalinde olduğunu bildirdi.

Öte yandan, Başsavcılık Basın Merkezinden Yana Sobolevskaya, yaptığı açıklamada, Kiev'de gözaltına alınan 20 göstericinin salıverildiğini belirtti.

Olaylarla ilgili 71 kişinin gözaltına alındığı başkentte 59 göstericinin ev hapsinde 4 kişinin ise hapiste olduğu kaydedildi.

-göstericiler

-barikat

-bağımsızlık meydanı

Kaynak: AA / Güncel

Viktor Yanukoviç Dinamo Kiev Ukrayna Eylül Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title