Haberler

Ukrayna'da Turizm Atağı

Ukrayna'dan Muğla Yöresine Daha Fazla Turist Çekmek Amacıyla Valilik, Turizm İl Müdürlüğü, Turizm Sektör Temsilcileri ve Tur Operatörleri Tarafından Bir Tanıtım Atağı Başlatıldı.

Ukrayna'dan Muğla yöresine daha fazla turist çekmek amacıyla valilik, turizm il müdürlüğü, turizm sektör temsilcileri ve tur operatörleri tarafından bir tanıtım atağı başlatıldı.

Geçen günlerde Ukrayna'da düzenlenen Turizm Fuarı'na katılan Muğla Valisi Lütfi Yiğenoğlu, bu fuarı değerlendirirken, fuar süresince önemli girişimlerde bulunduklarını ve anlaşma imzaladıklarını belirterek, önümüzdeki dönemlerde Ukrayna'dan Muğla'ya gelecek turist sayısında önemli artış beklediklerini söyledi.

47 milyon nüfusa sahip Ukrayna'da Muğla turizmi için tanıtım atağı başlattıklarını belirten Yiğenoğlu, şöyle konuştu: "Ukrayna, turizm açısından bir hazine. Temaslarımız sırasında Ukrayna büyükelçisinin uzun yıllar önce Muğla'ya geldiğini fakat Muğla'nın Ukrayna'da yeterince tanınmadığını öğrendik. Derhal bu konuda gerekli girişimleri başlattık. Mayıs ayında televizyoncu ve gazetecilerden oluşan 25 kişilik gurubu davet ettik. Odesa Valiliği, ticaret odaları ve ilgili turizm kurumları temsilcilikleri ile görüşmeleri başlattık." MUĞLA FUARI AÇILIYOR Muğla'nın Ukrayna'daki tanıtım eksikliğini gidermek amacıyla Ekim ayı içinde Muğla Fuarı açılacağını bildiren Vali Yiğenoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Önümüzdeki ekim ayında Odesa'da sadece Muğla'nın tanıtılacağı bir fuar açılacak. 4 gün boyunca Muğla merkez ve ilçeleri bütün yönleriyle bu fuarda tanıtılacak. Bu arada, Muğla'ya Ukraynalı turist getirecek çeşitli uçak firmaları ile de anlaşmalar yaptık. Muğla'yı bu ülkede tanıtmak için çok yönlü bir atak başlattık. Ukrayna'yı Muğla'ya çekeceğiz." Tanıtım çalışmalarının Ukraynalı ve Rus turistlerin Muğla'ya gelmesinde önemli bir katkı sağlayacağını belirten İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Süslü, "Ukrayna'daki fuar süresince Muğla'nın tanıtım eksikliğini hissettik. Ukrayna ve Rusya'da ağırlıklı olarak Antalya tanınıyor. Geçen yıl bölgeye Ukrayna'dan 593 bin turist geldi. Bunun 330 bini Antalya'ya geri kalan bölümü Muğla ve Ege Bölgesine geldi. Muğla'nın Ukrayna'da tanınması için çalışmalarımız sürüyor. Fuarda, önemli girişimlerde bulunduk ve çeşitli anlaşmalar yaptık. Önümüzdeki dönemden itibaren Ukrayna'dan Muğla'ya gelen turist sayısında önemli bir artış ümit ediyoruz. Muğla için en önemli pazarların başında yer alan İngiltere, Hollanda ve Almanya'dan da gelen turist sayısında önemli artış gözlemleniyor" dedi.

(BT-SÇ-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title