Haberler

Ukrayna'da Devlet Başkanlığı Seçimleri

ABD Başkanı Obama: "ABD olarak yeni devlet başkanının yanı sıra demokratik yollardan seçilmiş parlemanto ile Ukrayna’nın ekonomik ve siyasi reformlarını yürürlüğe koyulabilmesi çabalarına destek vermek için çalışmayı arzuluyoruz" "ABD olarak Ukrayna’nın toprak bütünlüğü ve egemenliğini desteklemeye devam.

ABD Başkanı Barack Obama, Ukrayna'nın yeni devlet başkanı ve demokratik yollardan seçilmiş parlamentosuyla çalışmayı arzuladıklarını belirtti.

Obama, yaptığı yazılı açıklamada, tüm Amerikan halkı adına Ukraynalıları bugünkü devlet başkanlığı seçimlerine katılımından dolayı kutladı.

Provokasyon ve şiddete rağmen, milyonlarca Ukraynalının seçim sandıklarına gittiğini, hatta Rusya yanlısı ayrılıkçı grupların halkın oy kullanmasını engelleme arayışı içinde olduğu Ukrayna'nın doğusunda bile bazı cesur Ukraynalıların oy kullanabildiğini kaydeden Obama, tüm tehditlere rağmen seçimlerin gerçekleşmesini sağlayan Ukrayna hükümeti ile tüm emeği geçenleri takdir ettiğini bildirdi.

Son aylarda Ukraynalıların, gözdağı ve şiddet olmadan kendi geleceklerini belirleyebilecekleri bir demokraside yaşamaya ve herhangi bir müdahale olmadan liderlerini seçebilmeye yönelik arzularını defalarca gösterdiğini ifade eden obama, açıklamasında şunlara yer verdi:

"Bu seçimler, ülkenin birliğini sağlamak ve isteklerini karşılama ve kaygılarını ele almayı sağlama noktasında Ukrayna vatandaşlarının hepsine ulaşmak için Ukrayna hükümetinin çabaları kapsamında önemli bir ileri adımı oluşturuyor. ABD olarak yeni devlet başkanının yanı sıra demokratik yollardan seçilmiş parlamento ile Ukrayna'nın ekonomik ve siyasi reformlarını yürürlüğe koyabilmesi çabalarına destek vermek için çalışmayı arzuluyor. ABD olarak Ukrayna'nın toprak bütünlüğü ve egemenliğini desteklemeye devam ediyoruz, Rusya'nın Kırım'ı ilhak girişimini ve işgalini reddediyor ve kınıyoruz. ABD olarak krizin barışçıl yollarla çözümünün bulunması için Ukrayna ve diğer partnerlerle çalışmaya yönelik taahhüdümüz de devam ediyor." - Washington DC

Kaynak: AA / Güncel

Rusya Federasyonu Barack Obama Ukrayna Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title