Haberler

Ukrayna'da Ateşkes Protokolü İmzalandı

Güncelleme:

NATO Zirvesi'nde Ukrayna krizi konusunda Rusya'ya karşı 'acil müdahale gücü' oluşturma kararı ardından, Ukrayna'nın doğusunda Donetsk ile Lugansk bölgelerinde 6 aydır devam eden savaşın durdurulması için ateşkes protokolü imzalandı.

SAAT 18.00'DE UYGULAMAYA GİRECEK

Beyaz Rusya’nın başkenti Minsk’te yapılan temas grubu toplantısında ateşkes protokolü Rusya yanlısı ayrılıkçı liderlerle merkezi Kiev yönetiminin temsilcisi tarafından imzalandı.

Protokol metnine göre ateşkes resmen bugün TSİ 18.00 itibarıyla uygulanmaya başlanacak.

14 MADDE OLUŞUYOR

Toplantıya Ukrayna’yı temsilen eski Cumhurbaşkanı Leonid Kuçma, Rusya’yı temsilen Kiev Büyükelçisi Mihail Zurabov, AGİT’i temsilen Heidi Tagliavini, tek taraflı olarak bağımsızlıklarını ilan eden Donetsk’i temsilen Aleksandr Zaharçenko ve Lugansk’ı temsilen de Aleksandr Plotnitski katıldı.

14 maddeden oluşan protokolde, taraflar arasında rehine değişimi, kontrol edilen bölgeler ve diğer konuların yer aldığı bildirildi.

POROŞENKO: SİLAH BIRAKIN

Anlaşmanın imzalanmasının ardından Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, ordu güçlerine TSİ 18.00'dan itibaren silahlı eylemlerine son vermeleri için talimatta bulundu.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Rusya Federasyonu Donetsk Ukrayna Kiev Güncel Haberler

500

Yorumlar (9)

GALATYA:

KORKAK PUTİN. BİR İNSAN BU KADAR MI KARAKTERSİZ OLABİLİR. TAM ÇAR SMEGO

3
2
yanıtYanıtla
Baba006:

Aha buraya yazıyorum. . . Bu ateşkes uzun sürmez. Çünkü Rusya sizi oyuna getirdi. Ayrılıkçılar aşırı derecede kan kaybettiği için toparlanmaları gerekiyordu. Bu yüzden zamana ihtiyaçları vardı ve bu zaman bu ateşkes ile sağlanmış oldu. Çok sürmez RUSLAR sizi öpmeye geri gelecektir göreceksiniz.

3
0
yanıtYanıtla
vatansever80:

bravo bu davranış abd ve vahşi avrupanın pis oyunlarını boşa çıkaracak bir davranıştır abd ukraynada rusyayı bataga çekip ukrayna halkını kırdıracak çikacak savaştan nemalanmaya çalışacaktır rusyanın kendi ortak para birimini kullanacak olması abd ye ateş düşürmüştür hertürlü provakasyonu deneyecektir

1
2
yanıtYanıtla
NAKİT:

Nasıl kriz bitti kriz esas şimdi başladı kanımca.

2
0
yanıtYanıtla
hakan ipek:

o deelde ateşkes muslumanlar için ii olmaz bu kafirler boş durdukca muslumanlar uzaerinde oyum oymuolarr kafaları ortadoguda olmaması lazımm

1
0
yanıtYanıtla
umursamaz:

eee bize ne bundan. .

0
0
yanıtYanıtla
anti diktatör:

Aferin şöyle yola gelin DÜNYA herkesin ortak malıdır ve geberip giderken ondan hiç bir şeyi yanımızda götüremiyoruz O HALDE ADAM OLUP BİRLİKTE kardeşçe bu otelde YAŞAMAMIZIN EMREDİLDİĞİNİ Fark edin İNSANLARIN ASIL DÜŞMANLARI SAVAŞ SEBEPLERİ UYDURUP HALKLARI KIŞKIRTANLARDIR

0
0
yanıtYanıtla
abd ab oyuna getirdi potin:

ey ey saf saftirikler ey siz sandınız ruslar korktumu yanılıyorsunuz potin nin yeni nomarası var yakında patlatacaktır kırımı almak için . A. pilanın B pilanına geçti oda tuttu zaten gerisi hikaye dir kaldıki abd ve Avrupa da bu kış donnacaktı ama kıl payından kortuldular potinin zanki umurundaydı Ukrayna

0
0
yanıtYanıtla
veyselll:

Abi benim anlamadığım şey şu : Bugün NATO mücadele gücü kurduk Rusyaya karşı ortak tatbikat yapacaz diyo ne hikmetse aynı gün ateşkes imzalanıyo? bu nasıl iş abi bilen varsa anlatsın lütfen.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title