Haberler

Ukrayna Başbakanı Yanukoviç TBMM'de

TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın Yurtdışına Gerçekleştirdiği Resmi Ziyaretten Dolayı Başkanvekili İsmail Alptekin, TBMM'yi Ziyaret Eden Ukrayna Başbakanı Viktor Yanukoviç ve Beraberindeki Heyeti Kabul Ederek Bir Süre Görüştü.

TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın yurtdışına gerçekleştirdiği resmi ziyaretten dolayı Başkanvekili İsmail Alptekin, TBMM'yi ziyaret eden Ukrayna Başbakanı Viktor Yanukoviç ve beraberindeki heyeti kabul ederek bir süre görüştü.

TBMM Başkanlık Divan Salonu'nda gerçekleşen görüşme öncesi TBMM Başkanvekili Alptekin, partisinin grup başkanının vefatı dolayısıyla Başbakan Yanukoviç ve Ukrayna halkına başsağlığı dileğini iletti. Konuk Başbakan'ın Cumhurbaşkanı ve Başbakan ile önemli görüşmeler gerçekleştirdiğini ifade eden Alptekin, "Şu anda da milletimizin en yüksek temsil makamı olan TBMM'desiniz. Görüşmelerinizden iki ülke ve bölge adına önemli sonuçlar alacağınızı umuyoruz" dedi.

Türkiye ile ilişkilere eskiden beri önem verdiklerini belirten Ukrayna Cumhurbaşkanı Victor Yanukoviç de ekonomik, ticari ve askeri ilişkilere yeni bir dinamizm kazandırmak istediklerini söyledi. İlişkilerin önemli bir bölümünü parlamentolar arasındaki ilişkilerin oluşturduğunu ifade eden Yanukoviç, "Farklı alanlarda da işbirliği yapmak istiyoruz" diye konuştu.

Ukrayna Başbakanı Yanukoviç'in heyetinde Kültür, Ekonomi, Ulaştırma Savunma Bakanları ile Kırım Tatar Meclisi Başkanı Mustafa Cemilov da yer aldı. Yapılan açıklamalar ve görüntü alınmasının ardından görüşme basına kapalı olarak devam etti.

(AU-OK-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title